Nu kan Mattias From sparkas ut ur partiet – efter påtryckningar från vänsterextrema Expo.

" />

Nu kan Mattias From sparkas ut ur partiet – efter påtryckningar från vänsterextrema Expo.

" />

Nu kan Mattias From sparkas ut ur partiet – efter påtryckningar från vänsterextrema Expo.

" />
Foto: SD Kungsbacka

SD kan utesluta gruppledare

Publicerad 29 maj 2012 kl 23.04

Inrikes.Efter påtryckningar från vänsterextrema Expo har Sverigedemokraterna öppnat ett uteslutningsärende mot gruppledaren i Kungsbacka, Mattias From. Detta sedan From på lokalavdelningens nättidning skrivit om "sionisterna inom moderpartiet".

Gilla artikeln på Facebook

Det började med att SD-veteranen och ersättaren i Strömstad, Solveig Renhammar-Metus, i förra veckan beslutade sig för att lämna partiet i protest mot att ungdomsförbundet SDU inte tilläts få talartid under Almedalsveckan.

Enligt vänsterextrema Expo påstod Renhammar-Metus efter avhoppet att utfrysningen av SDU berodde på att "judar" hade tagit över partiet.

I söndags uttryckte Mattias From sitt stöd för Renhammar-Metus på SD Kungsbackas nättidning Frihetens Fackla. From påstod bland annat att konflikten börjat med att SDU publicerade en debattartikel i Aftonbladet i höstas som kritiserade moderpartiets hållning i Israelfrågan.

"Sedan dess har SDU-ledningen hamnat i konflikt med sionisterna inom moderpartiet som vill att SD och SDU alltid skall ta Israels parti och därmed bortse från den nationalistiska grundprincipen om alla folks rätt till ett eget land. Ett led i det är att man nu försöker kuppa SDU och föreslå en ny kandidat till ordförandeposten. En kandidat vid namn Paula Bieler som under SDU:s senaste förbundskongress 2011 drev frågan om att tillåta homosexuella adoptioner!", skrev Mattias From i nättidningen.

Efter att vänsterextrema Expo igår skrev en artikel om kommentaren valde partiledningen att blixtsnabbt inleda ett uteslutningsärende mot From.

– Vi uppfattade artikeln som väldigt märklig. Vi uppfattade det som att From gav stöd till Renhammar-Metus verklighetsuppfattning gällande konspirationer och judiskt inflytande över Sverigedemokraterna, säger Martin Kinnunen, pressekreterare för partiet, när den vänsterextrema tidskriften ber om en ursäkt.

Mattias From gjorde sig känd tidigare i våras när han lämnade in en motion med förslag på att kommunpolitikerna skulle ta emot flyktingbarn i sina egna hem.

Uteslutningsärende har även öppnats mot Eddie Påfvelsson, vice ordförande för Sverigedemokraterna i Ale, efter att vänsterextrema Expos Daniel Vergara häromdagen påstått att han beskrivit nationalsocialism som "kärlek" och sagt att judar "har ett kapitalistiskt tänk".Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.