SD-politiker väcktes av sten genom fönstret: "Min son vaknade och blev jätterädd"

Publicerad 14 september 2015 kl 13.27

Inrikes. Hanna Wigh, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, utsattes natten till lördagen för en attack i sitt hem då någon kastade in en sten genom hennes vardagsrumsfönster.
 – Min son vaknade och blev jätterädd, säger hon till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Klockan var halv två på natten när det plötsligt small till ordentligt hos Hanna Wigh och hennes man Mantas i deras hem utanför Falköping i Västergötland. Någon eller några hade kastat en sten genom familjens vardagsrumsfönster och golvet var täckt av glassplitter.

– Min man såg en bil som rivstartade och körde iväg, men såg inte vad det var för bil för det var väldigt mörkt, säger Hanna Wigh till Fria Tider.

Förutom Hanna och hennes man var även parets två barn hemma när stenen for in genom fönstret.

– Hela familjen var hemma. Min son vaknade tyvärr och blev jätterädd, men min dotter vaknade inte som tur var.

Det är inte första gången som Wigh och hennes familj utsätts för något sådant här. Tidigare har det bland annat skjutits raketer mot hennes barns sovrumsfönster.

– Den gången låg de och sov i det rummet och jag behöver knappast ens säga att anmälan inte ledde någonstans.

Och det var inte bara Hanna Wigh som utsattes för ett attentat mot sitt hem natten till lördagen. Även Sverigedemokraternas gruppledare i Falköping, Maddelen Larsson, fick en sten inkastad genom köksfönstret.

– Jag vaknade av en duns först, för de kastade in två stenar varav den första nog inte träffade så bra, säger hon till Fria Tider och fortsätter:

– Sedan kom det en till och då lät det som en porslinsfabrik ungefär, allting gick sönder, hela köket var fullt av glassplitter.

Dessutom hade någon klottrat "Nasse vi vet var du bor" på en husvägg till en stuga som en av familjen Larssons barn bor i.

Larsson säger att hon tror att det är samma personer som åkt runt och kastat in stenar hemma hos henne och Hanna Wigh.

– När man tittar på de tidpunkterna, för på kansliet gick larmet 01:03, 01:17 hos mig och sedan var det halv två ungefär hos Hanna. Det är väldigt lika i tid, det är ungefär vad det tar att åka mellan, säger hon.

Så det kan vara samma personer som åkt runt?
– Ja, det kan nog säkert stämma att det är så om man tittar på det tidsmässigt.

Ert kansli också? Vad hände där?
– Där slängde de också in en sten vid rutan, jag har själv inte varit där och tittat, men de krossade rutan med en sten i alla fall.

Larsson säger att det värsta är att man ger sig på henne i hennes hem när barnen är hemma.

– Det värsta är att de ger sig på ens barn, mina barn är fullkomligt livrädda nu. De vågar inte sova på nedervåningen och vågar inte vara ensamma. Det är det mest tragiska, när det är mot hela familjen.

Hur gamla är barnen?
– Den yngsta är två år och äldsta är tretton nu, så det är hon som är allra mest rädd eftersom hon sover nere.

På polisen i Falköping säger man att man ser allvarligt på våldet som riktats mot de båda SD-politikerna och att man har hög prioritet på att få fast de skyldiga.

– Ja, det gör vi naturligtvis för det är ganska allvarligt, säger Tomas Björk som är stationsbefäl på polisen i Falköping.

Enligt Björk har man ännu inte lyckats gripa någon för de tre stenattackerna.


Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson vill stoppa invandringen – av städare och diskare

Lägger skulden på Moderaternas "ultraliberala" regler. "Kapitalistisk rovdrift på människor, exploatering och organiserad kriminalitet."0 

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.