Ahmad El-Moghrabi smiter i riktning mot Rosengård efter kraschen, samtidigt som kvinnan och hennes spädbarn kämpar för sina liv.

Slapp utvisning efter att ha mosat kvinna och spädbarn – frias nu för gängmord

Publicerad 9 maj 2021 kl 17.22

Inrikes. Den kriminelle Malmöaraben Ahmad El-Moghrabi kom undan med ett lågt straff och slapp utvisning efter att ha kört in i en kvinna och hennes spädbarn i Malmö med sin lyxbil och sedan smitit från platsen. Nu frias han från medhjälp till mord på en man i Malmö. Hans äldre bror döms dock för dådet.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider rapporterade år 2015 om hur en svensk mamma och hennes spädbarn fått livshotande skador efter att ha blivit påkörda av en lyxbil med fyra araber på Amiralsgatan i Malmö.

Föraren av bilen, den då 21-årige bidragstagaren Ahmad El-Moghrabi från Rosengård, sågs efter kraschen smita från platsen.

– Jag känner att kvinnan har puls och ser att hon blöder från huvudet. Hennes vänstra ben är totalt söndertrasat och höger arm bruten, berättade en tjänstgörande polis i förhör.

Ahmad El-Moghrabi åtalades och dömdes sedan av Malmö tingsrätt för vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och två fall av grov olovlig körning. Straffet blev två år och tio månaders fängelse och han utvisades inte.

Redan innan domen föll förekom El-Moghrabi, trots sin ringa ålder, under 16 avsnitt i belastningsregistret för bland annat rån, vapenbrott, hemfridsbrott, och hot mot tjänsteman. Inte en enda gång tidigare hade han dock dömts till fängelse.

I fredags dömdes 29-årige Salam Shebani, även kallad "El Patron", till livstids fängelse för anstiftan av ett mord på Ramelsväg den 30 mars 2017.

Ahmad El-Moghrabi, som idag är 27 år, stod åtalad för medhjälp till mordet tillsammans med sin 28-årige bror Sayed El-Moghrabi.

Bröderna greps några timmar efter mordet i en bil tillsammans med bland annat en person som tidigare dömts för mordet. Ahmad El-Moghrabi åtalades för att ha främjat mordet, bland annat genom att hålla utkik och eftersöka offret och tillsammans med andra planera gärningen. Han bestämde enligt åklagaren den 12 januari 2017 tid och träff med offret i syfte att denne skulle mördas på den bestämda platsen.

Googlade hantering av Kalasjnikov
Enligt Malmö tingsrätt är det dock "inte bevisat att Ahmad El-Moghrabi hade någon kännedom om, eller var involverad i" mordplanerna.

"I övrigt kommer tingsrätten fram till att den omfattande kontakten mellan Ahmad El-Moghrabi och [en person som tidigare dömts för mordet] i nära anslutning till mordet är besvärande för Ahmad El-Moghrabi. I samma riktning talar det förhållandet att Ahmad El-Moghrabi på fråga från en av medverkarna har gjort en sökning gällande hanteringen av en Kalasjnikov. Utredningen är dock inte tillräcklig för att Ahmad El-Moghrabi ska kunna dömas för medhjälp till mord. Han frikänns därför från åtalet", står det i domen.

Brodern Sayed El-Moghrabi döms däremot till 8 år 6 månaders fängelse för medhjälp till mord.


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.