Rasismen på Sveriges Radio

SR i rasistpåhopp på Teodorescu – kallades "husblatte"

Publicerad 7 mars 2015 kl 21.41

Radio & TV. Många har idag reagerat starkt på ett radioinslag i Sveriges radio P3 igår där den konservativa debattören Alice Teodorescu kallades för "husblatte".
– Var inte en sån husblatte, sade en av det statliga radiobolagets programledare om Teodorescu.

Gilla artikeln på Facebook

© Wikipedia

Alice Teodorescu.

Alice Teodorescu fick nyligen jobb som politisk redaktör och chef för Göteborgspostens ledarredaktion. Valet av en konservativ debattör som politisk redaktör för en stor och etablerad tidning i Sverige är något som retat gallfeber på många vänsterpolitiska journalister och politiska debattörer.

Statliga Sveriges radio ägnade därför 20 minuter igår av ett vänsterradikalt programinslag i P3 åt att prata om Teodorescu.

"Hej alla maktkåta skitmänniskor", inleds radioinslaget – därefter läser de tre programledarna i studion, varav två har utomeuropeisk invandrarbakgrund, upp och gör sig lustiga över olika inlägg om Teodorescu som de hittat på internet, varav några av sexuell karaktär.

Allt eftersom programmet går blir programledarna mer och mer irriterade på Teodorescu då hon inte delar deras vänsterradikala åsikter. Tillslut börjar de jämföra henne med lasermannen John Ausonius och tillslut brister det helt för en av programledarna som kallar Teodorescu för "husblatte" – "var inte en sån husblatte", säger plötsligt programledaren Dilan Apak.

Ordet "husblatte" är ett vänsterpolitiskt glåpord som används om invandrare i Sverige som inte delar klassiskt vänsterpolitiska idéer i frågor som rör invandring – till exempel att Sverige ska ha öppna gränser eller att svenska skolelever ska tvångsintegreras med invandrare. Begrepp som "Onkel Tom" och "husneger" är andra liknande vänsterpolitiska glåpord på samma tema där man anspelar på personens härkomst.Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Faller stort efter veckans börsnotering. Andra kryptovalutor dras med i raset.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Kultur

John Cleese ber också om ursäkt – för att han skämtat om vita. Monty Python-komikerns utspel efter Apu-skandalen.0 

Ber om ursäkt för att han gjorde Apus röst i Simpsons. "Jag ber om ursäkt för att jag varit en del i att skapa detta."0