Coronavaccin

"Stoppa häxjakten på oss ovaccinerade"

Publicerad 21 september 2021 kl 09.02

Inrikes. Ingen kan tvingas till vaccin enligt svensk lag, men moraliskt framställs de ovaccinerade som ansvariga för att pandemin fortsätter, skriver komikern Peter Wahlbeck i en insändare i Göteborgsposten. Nu befarar han mer repression även från staten.

Gilla artikeln på Facebook

Wahlbeck konstaterar att många har argumenterat för vaccinpass under pandemin, och han tror inte att detta kommer att avta nu när restriktionerna hävs. Istället ser vi troligen lugnet före stormen, enligt honom.

Komikern tar sedan Israel som exempel, där befolkningen först fick vaccinpass efter full vaccinering, men passen sedan blev ogiltiga tills man tagit en tredje dos.

"Israel har kanske därmed hamnat i ett ständigt beroende av ett läkemedel. Det plingar till i mobilen, dags att infinna sig för mer vaccin. Är det så vill vi ha det här också?", frågar sig Wahlbeck i insändaren.

Som komiker tillhör Wahlbeck de hårdast drabbade av restriktionerna, och han skriver att han verkligen önskar att allt kunde återgå till det normala bara folk vaccinerade sig. Men han konstaterar att det även finns läkare som ser allvarliga risker med massvaccinering.

"Inte en enda gång har jag sett ett seriöst reportage eller artikel med en forskare eller läkare som haft en avvikande åsikt få komma till tals i 'vanlig' media", skriver Wahlbeck.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Utropspriset för Jerzy Sarneckis lyxvilla: 29 miljoner

Dags för miljöombyte för 74-årige vänsterprofilen. "Fantastiska villan" på Lidingö har "svävande trappa" och stor pool.0 

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Vetenskap

Luktsinnet är vårt snabbaste varningssystem. Människor reagerar blixtsnabbt och instinktivt på negativa lukter.0 

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0