Coronavaccin

"Stoppa häxjakten på oss ovaccinerade"

Publicerad 21 september 2021 kl 09.02

Inrikes. Ingen kan tvingas till vaccin enligt svensk lag, men moraliskt framställs de ovaccinerade som ansvariga för att pandemin fortsätter, skriver komikern Peter Wahlbeck i en insändare i Göteborgsposten. Nu befarar han mer repression även från staten.

Dela artikeln

Wahlbeck konstaterar att många har argumenterat för vaccinpass under pandemin, och han tror inte att detta kommer att avta nu när restriktionerna hävs. Istället ser vi troligen lugnet före stormen, enligt honom.

Komikern tar sedan Israel som exempel, där befolkningen först fick vaccinpass efter full vaccinering, men passen sedan blev ogiltiga tills man tagit en tredje dos.

"Israel har kanske därmed hamnat i ett ständigt beroende av ett läkemedel. Det plingar till i mobilen, dags att infinna sig för mer vaccin. Är det så vill vi ha det här också?", frågar sig Wahlbeck i insändaren.

Som komiker tillhör Wahlbeck de hårdast drabbade av restriktionerna, och han skriver att han verkligen önskar att allt kunde återgå till det normala bara folk vaccinerade sig. Men han konstaterar att det även finns läkare som ser allvarliga risker med massvaccinering.

"Inte en enda gång har jag sett ett seriöst reportage eller artikel med en forskare eller läkare som haft en avvikande åsikt få komma till tals i 'vanlig' media", skriver Wahlbeck.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0