Polisens bilder på Nasir (till vänster), Christian (mitten) och Ali (till höger).

Ströp och gruppvåldtog flicka – slipper utvisning

Publicerad 31 juli 2017 kl 14.13

Inrikes. Tre män från Afrika gruppvåldtog en flicka i 15-årsåldern medan de tog stryptag på henne och höll fast henne. Straffet blev fängelse och skadestånd – men alla tre får stanna i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Flickan besökte i mitten av april 2017 en fest i en lägenhet på Södermalm i Stockholm för att ha roligt.

Istället blev hon gruppvåldtagen av ett gäng afrikaner: 19-årige Ali, 20-årige Nasir och 19-årige Christian.

Flickan hade aldrig tidigare träffat trion, som senare under natten tillsammans grovt våldtog henne.

Hon hade lagt sig för att sova i lägenheten med kläderna på när hon vaknade av mummel, och strax efteråt blev hon attackerad av afrikanerna, som slet av henne kläderna.

De tre männen tog stryptag på flickan, tryckte ner hennes ansikte och höll fast hennes armar. Allt medan de turades om att våldta henne.

Under våldtäkten skrek flickan ”sluta!”, ”stopp!”, ”nej!” och ”jag vill inte!”. Hon var extremt rädd och chockad, fick ångestpåslag och började gråta. Det gjorde fruktansvärt ont när hon penetrerades, men afrikanerna brydde sig inte, berättade hon i efterhand.

På morgonen skickade flickan ett sms till sin pappa om vad som hänt. Pappan hämtade henne och tog kontakt med polisen som sedan grep trion.

Polisen hittade efter våldtäkten ett par mjukisbyxor från Christian, ett par kalsonger från Nasir, ett par kalsonger från Ali och en tröja samt ett par byxor från flickan. Även ett påslakan och ett lakan från Christian togs i beslag som bevis.

Ali är medborgare i Somalia, Nasir är medborgare i Sverige och Christian är medborgare i Sierra Leone.

Ali kom till Sverige som 15-åring och beviljades permanent uppehållstillstånd som alternativt skyddsbehövande i mars 2014. Christian kom också som 15-åring till Sverige och beviljades permanent uppehållstillstånd i april 2015.

En personutredning från frivården framgår att en av afrikanerna lägger skulden på den våldtagna flickan. Han anser att flickan gjort ett stort fel genom att sova ensam med tre killar och att allt är hennes eget fel.

Stockholms tingsrätt dömer Nasir och Christian för grov våldtäkt till tre års fängelse, medan Ali kommer undan med två års fängelse för medhjälp till grov våldtäkt samt narkotikabrott. Alla tre ska även tillsammans betala totalt 165.000 kronor i skadestånd till flickan.

Tingsrätten avslår dock åklagarens yrkande att Ali och Christian skulle utvisas ur Sverige – med hänvisning till "humanitära hänsyn". Bland annat har Christian uppgett att han haft en "svår barndom" hemma i Afrika.

– Jag kommer att överklaga straffen och utvisningsyrkandet. Jag anser inte att de ska få stanna i Sverige, säger flickans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz till Expressen.

Säger nej – på Facebook
Just nu säger Sverige nej till att kriminella invandrare ska få stanna i Sverige. Uppropet har lockat tiotusentals svenskar på den sociala nätverkssajten Facebook. Du kan själv gå med i uppropet genom att klicka "Gilla" på knappen nedan:

 

 

 


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.