Arkivbild.

Två bomber i Malmö under natten: "Jag bara skakade och det blev svart för ögonen"

Publicerad 15 februari 2019 kl 09.39

Inrikes. Två explosioner inträffade i Malmö under natten till fredag. I det ena fallet var smällen mycket kraftig.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 23.30-tiden på torsdagen som flera personer larmade polisen om "en hög smäll" som inträffat i centrala Malmö.

Enligt SVT Skåne hördes smällen i stora delar av centrala Malmö och ett vittne som stod cirka 50 meter från platsen beskriver det som om någon släppte en hel container i marken.

– Jag bara skakade och det blev svart för ögonen i några sekunder, säger vittnet till SVT.

Explosionen inträffade vid ett kafé i ett flerfamiljshus på Dag Hammarskjölds Torg och nationella bombskyddet skickades till platsen.

Det är i nuläget oklart vad som orsakat smällen, men det finns inga uppgifter om att händelsen medfört några personskador.

Enligt SVT ska smällen ha orsakat skador på fönster men även inne i kaféet ska möbler ha blivit omkullkastade.

"En anmälan har upprättats om allmänfarlig ödeläggelse. De materiella skadorna på platsen är begränsade till det aktuella kaféts entrédörr samt fönsterruta. Ingen person har gripits misstänkt. Troligtvis rör det sig om en sprängladdning som har orsakat den kraftiga explosionen", skriver polisen i sin händelserapport.

Den andra explosion var mindre och inträffade vid en port på Närkesgatan vid 02-tiden i natt. Även där hade personer hört en smäll och på plats hittades mindre skador på en entrédörr. Glaset har krossats men i övrigt uppges dörren vara relativt intakt, enligt polisen. I det här fallet kan det ha handlat om någon sorts fyrverkeripjäs "eller liknande" som orsakat skadegörelsen. Ingen är gripen eller skadad.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0