Arkivbild.

Två bomber i Malmö under natten: "Jag bara skakade och det blev svart för ögonen"

Publicerad 15 februari 2019 kl 09.39

Inrikes. Två explosioner inträffade i Malmö under natten till fredag. I det ena fallet var smällen mycket kraftig.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 23.30-tiden på torsdagen som flera personer larmade polisen om "en hög smäll" som inträffat i centrala Malmö.

Enligt SVT Skåne hördes smällen i stora delar av centrala Malmö och ett vittne som stod cirka 50 meter från platsen beskriver det som om någon släppte en hel container i marken.

– Jag bara skakade och det blev svart för ögonen i några sekunder, säger vittnet till SVT.

Explosionen inträffade vid ett kafé i ett flerfamiljshus på Dag Hammarskjölds Torg och nationella bombskyddet skickades till platsen.

Det är i nuläget oklart vad som orsakat smällen, men det finns inga uppgifter om att händelsen medfört några personskador.

Enligt SVT ska smällen ha orsakat skador på fönster men även inne i kaféet ska möbler ha blivit omkullkastade.

"En anmälan har upprättats om allmänfarlig ödeläggelse. De materiella skadorna på platsen är begränsade till det aktuella kaféts entrédörr samt fönsterruta. Ingen person har gripits misstänkt. Troligtvis rör det sig om en sprängladdning som har orsakat den kraftiga explosionen", skriver polisen i sin händelserapport.

Den andra explosion var mindre och inträffade vid en port på Närkesgatan vid 02-tiden i natt. Även där hade personer hört en smäll och på plats hittades mindre skador på en entrédörr. Glaset har krossats men i övrigt uppges dörren vara relativt intakt, enligt polisen. I det här fallet kan det ha handlat om någon sorts fyrverkeripjäs "eller liknande" som orsakat skadegörelsen. Ingen är gripen eller skadad.


Nyheter från förstasidan

Israels förre ledare fotad hos Epstein – med unga kvinnor

Kamouflerad Ehud Barak togs på bar gärning utanför lyxhuset. Har också tagit emot tiotals miljoner i investeringar från pedofilbankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0