Burger King-restaurangen i Västra Frölunda efter somalierns skruvmejselattack.

Bestialisk våldtäktsman fick stanna – högg Burger Kings personal med skruvmejsel

Publicerad 28 augusti 2018 kl 21.41

Inrikes. Somaliern dömdes för att ha klättrat in genom en kvinnas fönster i Göteborg och brutalt våldtagit henne halva natten. Strax efter att ha släppts ur fängelse gick han till blodig attack med skruvmejsel mot anställda på Burger King i Västra Frölunda. Men inte heller denna gång "kan" 36-åringen utvisas.

Gilla artikeln på Facebook

Den mardrömslika våldtäkten ägde rum den 12 juni 2014 i Göteborg.

Den svenska kvinnan var helt obekant med somaliern och låg och sov när han tog sig in i hennes lägenhet på Hisingen. Han ställde sig på en blomkruka och klättrade in genom hennes köksfönster.

Sedan utsatte han kvinnan för en tortyrliknande våldtäkt som pågick i närmare fyra timmar. I samband med övergreppet skar afrikanen henne i ansiktet och över kroppen med en kniv. Han tog strypgrepp på kvinnan och slog henne upprepade gånger mot huvudet och bålen.

Kvinnan berättade i polisförhör att han förklarade att han skulle döda henne och att det var "hennes fel". När kvinnan vid flera tillfällen under övergreppet blev medvetslös slog somaliern henne så att hon vaknade till liv och tvingade henne att se henne i ögonen medan han våldtog henne.

I slutskedet tog han enligt domen fotografier på henne "i förnedrande ställningar".

Tack vare det signalement offret gav kunde afrikanen gripas några timmar senare i ett skogsparti i närheten av lägenheten. I oktober 2014 dömdes han till sex års fängelse för grov våldtäkt och en lång rad andra brott. Den 16 januari 2015 sänkte hovrätten straffet till fem och ett halvt års fängelse.

Eftersom Sverige tillämpar så kallad två tredjedelsfrigivning sattes 36-åringen på fri fot redan i mars 2018.

Eftersom han har beviljats svenskt medborgarskap gick det inte att utvisa honom. Och när somaliern släpptes ur fängelses fortsatte han omedelbart att begå brutala brott.

Den 4 juli gick han till blodig attack med en mot två män som arbetade på Burger King på Axel Adlers Gata i Västra Frölunda i Göteborg.

Det var vid 01-tiden på natten som personalen på Burger King noterade att 36-åringen uppträdde aggressivt utanför restaurangen och bland annat sparkade omkull soptunnor.

När en av de anställda gick ut för att be honom att sluta tog somaliern fram en skruvmejsel och riktade upprepade hugg mot mannen. En annan anställd som sedan kom till undsättning fick även han motta hugg med skruvmejseln.

De lyckades till slut överrumpla afrikanen och hålla fast honom tills polisen tog sig till platsen.

Den ene anställda fick en sårskada på halsen och skrapsår på armbågen. Hans glasögon slogs också sönder i tumultet. Den andre fick en rispa på vänster arm samt ett sår på ett finger.

"Om brottet hade fullbordats borde det ha bedömts som grovt eftersom gärningen varit livsfarlig och [afrikanen] visat särskild hänsynslöshet och råhet", konstaterade åklagaren.

Den 36-årige somaliern döms nu till ett års fängelse för försök till grov misshandel och brott mot knivlagen. Han förekommer nu under ett 20-tal avsnitt i belastningsregistret.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Bali tvingas lämna utskottsuppdrag – ber Carl Bildt om ursäkt

Partiet höll krismöte om Hanif Balis tweets. "Upprepade övertramp och nu senast ett personligt angrepp på Carl Bildt."0 

Ekonominyheter

Skatt på grus och sten ska fördyra byggandet

Regeringen inför ny avgift för att "rädda klimatet".. Nya skatter ska rädda bostadspriserna och fördyra byggandet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.