Bildt: Underskatta inte Israels brutalitet

Publicerad 16 februari 2012 kl 13.08

Inrikes.Sverige är inte beredda att erkänna Palestina, meddelade Carl Bildt i riksdagen på torsdagen. Men samtidigt var Sveriges utrikesminister mycket tydlig med vad han tyckte om den israeliska ockupationen.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Carl Bildt innebär den klassiska svenska erkännandepolitiken att en stat måste kontrollera sitt eget territorium för att erkännas av Sverige. Något som Carl Bildt menar att den palestinska myndigheten inte gör idag.

- Banalisera inte ockupationens brutala realitet! Jag skulle önska att de hade det, jag skulle önska att vi var där men tyvärr är är så inte fallet, sade utrikesministern i riksdagens kammare på torsdagsmorgonen.

- Se på bosättningspolitiken! Se på den makt som den israeliska armén har! Se på övergreppen mot människorna där! Tyvärr är vi inte där, att vi har en palestinsk stat som har kontrollen över sitt territorium, sade Bildt, och tillade att han hoppas att situationen förändras och att Sverige sedan kan rösta ja med full enighet till ett erkännande i riksdagen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Feministerna lockar barn med gratis medlemsskap. Småglin ska möjliggöra fortsatt skattefinansierad kamp mot "rasism".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Putins svar när NBC frågar om han är en mördare

Etablissemangsjournalisten fick obekväm motfråga. Hade svårt att hantera Vladimir Putin under intervjun från Kreml.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0