Foto: Freedomhouse/Flickr

Bomb på restaurang i Syrien

Publicerad 22 maj 2012 kl 14.43

Utrikes.En explosion i en restaurang i den syriska huvudstaden dödade fem personer, rapporterar syrisk media. Explosionen skedde i Qaboun-distriktet av Damaskus och har benämnts terroristattack.

Gilla artikeln på Facebook

Det skriver Russia Today. Assads regering använder termen "terrorister" för att referera till syriska oppositionsgrupper. Englandsbaserade människorättsorganisationen Syrian Observatory for Human Rights sa att bomben smällde något efter midnatt, men gav ingen information om vilka som låg bakom attacken.

Bomben är en i serien explosioner som har skakat landet de senaste veckorna. I lördags sprängde en självmordsbombare sig själv i luften på en parkeringsplats i staden Deir el-Zour. Nio dog och över 100 skadades. Assads regering sa att det bombdådet också var utfört av terrorister.

Två självmordsbombare slog till i Damaskus den 10 maj, med 55 dödsoffer som följd och hundratals skadade. FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon fördömde våldet och säger att han tror att Al-Qaida ligger bakom.

Upproret mot president Assad började för 14 månader sedan och har blivit allt mer militariserat och blodigt de senaste månaderna trots eldupphöret på FN:s inrådan.

FN-observatörer är för tillfället i landet för att bevaka eldupphöret.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fullvaccinerade driver nu smittspridningen

Står för majoriteten av nya smittfallen. Andelen sjuka vaccinerade kan vara ännu högre än officiellt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Utrikes

FN skyllde svält på "klimatet" – får bakläxa av forskare

Slog fast orsaken direkt.. Forskare: "Viktigt att inte automatiskt anta att allt dåligt som händer sker på grund av klimatförändringar."0 

"Årets flyktingkvinna" dömd för grov penningtvätt

Hyllades av medierna i Finland.. Saido Mohamed lyfte barnbidrag i sin systers namn i tio år.0 

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0