Våldet i Kristianstad

Bombdåd i centrala Kristianstad

Publicerad 3 augusti 2019 kl 11.32

Inrikes. En pizzeria på Söder i Kristianstad utsattes under natten för ett bombdåd.

Gilla artikeln på Facebook

Det var klockan 01.19 natten till lördag som polisen larmades om en explosion vid pizzeria Baltazar på Söder i Kristianstad.

Entrén till restaurangen blev helt förstörd.

– Jag hörde en kraftig smäll, säger ett vittne till Fria Tider.

Personen berättar att polisen spärrade av gatorna som leder in mot pizzerian. Detta i väntan på Nationella bombskyddet, som anlände vid 03.30. Under tiden satt brandmännen och väntade på sina fordon.

– Det är livsfarligt att placera en bomb på den platsen. Det är fredag och mycket folk på stan. Detta är en väg som många tar när de går hem från krogen, eller när de promenerar eller går ut med sina hundar. Någon hade kunnat skadas.

En annat vittne säger till KvP att smällen var så kraftig att fönsterrutorna "skallrade". Innan explosionen ska en bil ha hörts lämna platsen. Om detta råder det dock delade meningar.

Ytterligare ett vittne säger till Kristianstadsbladet att det luktade som krut och att flera grannar ska ha sett två maskerade män som lämnat platsen genom att springa ner på en tvärgata.

Någon hotbild mot pizzerian är inte känd.

Ingen person ska ha skadats.

Söder, som ligger några stenkast från city, var tidigare ett svenskt område men har på senare år alltmer börjat likna ett getto.

I februari avslöjade Fria Tider hur ett invandrargäng nästan eldade upp en 70-årig kvinna i staden. Detta hände också på Söder.


Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0