TV-intervju med muslimer efter terrordådet – men vad står det på hennes niqab?

Publicerad 25 maj 2017 kl 09.47
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Många britter är ordentligt upprörda efter att en intervju med en grupp muslimer sänts i TV-kanalen Channel 4 igår. Anledningen? En av muslimerna som intervjuas har på sig en niqab med texten "LOVE" skrivet med vapen.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag behöver inte bevisa något. Jag är en god muslim, mina vänner, alla jag interagerar med, vet att jag är en god muslim.

Så uttrycker sig en kvinna klädd från topp till tå i svart burka i TV-intervjun igår. Samtidigt har hon ett tryck på bröstet där ordet "LOVE" skrivits med hjälp av en stiliserad pistol, handgranat, fällkniv och automatvapen.

– Vi måste stå enade och hjälpas åt att bekämpa det här. Manchester står enat, det var en fantastisk samling på minneshögtiden igår, vi står enade och kommer tackla det här tillsammans, fortsätter den svartklädda kvinnan.

Samtidigt tror hon att terrordådet kommer leda till ökad islamofobi och att det i sin tur medför fler terrordåd.

– Det finns en risk för det, det finns en risk, säger hon.

Klippet fanns tidigare på Channel 4:s hemsida, men har nu tagits bort därifrån. Det har däremot uppmärksammats av Daily Mail-kolumnisten Katie Hopkins och sprids nu i sociala medier.

"Verkligen skrämmande. @Channel4News - ingen ånger, inget fördömande, ingen känsla av att attacken var fel", twittrar hon.

Många andra delar Hopkins uppfattning, i synnerhet då några av de muslimer som intervjuas ser det som att det är de som är offer för terrorn.


Svenska ungdomar utsattes för glåpord vid McDonalds. Flickan som gav svar på tal dömd för att ha "förolämpat" den 29-årige invandraren.0 Plus

Nya skandalvideon. Invandrare på stan talar ut om sina drömmar.0 Plus

Ekonominyheter

Swedbank döms igen: Kände till penningtvätt

Visste om problemen – men mörkade dem.. Nu beslutar Stockholmsbörsens disciplinnämnd att banken ska betala ytterligare 47 miljoner kronor i straffavgifter .0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.