FÅR STANNA: Kvinnan kämpade för sitt liv medan hon hela natten blev bestialiskt våldtagen av de två nu dömda männen (infällda i bild).

Drogade, förde bort, ströp och gruppvåldtog svenska – men båda slipper utvisning

Publicerad 3 april 2017 kl 18.18

Lag & Rätt. Två män från arabvärlden, 36 och 37, förde bort en kvinna till en lägenhet i Hedemora och våldtog henne brutalt hela natten, med stryptag och hånflin. Både dömdes till fängelse men slipper utvisning – trots att de kom till Sverige för bara några år sedan.

Gilla artikeln på Facebook

I mitten av november 2016 besökte två svenska kvinnor en restaurang i Borlänge för att dricka vin. När de var på väg hem kom den ena kvinnan på att hon tappat sin mobiltelefon. De blev osams och skrek på varandra och och insåg dessutom att den sista bussen hade gått.

Då kom en okänd arabisk man fram och erbjöd dem skjuts hem till Falun. Han pratade dålig svenska svenska och kvinnorna var först tveksamma men bestämde sig för att trots allt följa med. Inne i bilen satt en annan man förarsätet.

När bilen hamnade mitt i stan i Falun fick en ena kvinnan en cigarett en av männen som hon rökte för att försöka varva ner, men kvinnorna fortsatte att skrika till varandra. Vid en skola slet den ena kvinnan upp dörren mitt i farten och klev ut. Den andra kvinnan satt kvar i bilen och började känna sig drogpåverkad efter några minuter. Hon tog fram sin telefon och ringde 112 diskret för att inte locka till sig de männens uppmärksamhet. När SOS svarade vågade hon inte säga någonting utan valde istället att ge ljud ifrån sig. Syftet var att SOS skulle höra hennes vädjan om hjälp och spåra samtalet samt skicka ut en polisbil efter bilen. Men samtalet bröts och hon blev medvetslös.

Kvinnan vaknade av att bildörren på höger sida öppnades. Den ena mannen tog tag i hennes arm och hjälpte henne ut ur bilen. Hon trodde att hon kommit hem till sig när båda männen hjälpes åt att bära in henne. När hon kom in i en okänd lägenhet insåg hon att det var inte hennes hem och blev jätterädd. Hon frågade den ena mannen var de befann sig och fick svaret "Hedemora". Männen tog av henne jackan och skorna samt tog in henne till en vardagsrum och placerade henne i en soffa.

Flinade medan han ströp sitt offer
Kvinnan försökte förgäves göra motstånd genom att skrika, bita och sparka medan araberna slet av henne kläderna och sedan turades om att våldta och hålla fast henne. Hon berättade under rättegången att den ene vid ett tillfälle ströp henne medan den andre våldtog.

Under tiden han klämde åt hennes hals så att hon nästan kvävdes hånlog araben. Han höll kvar strypgreppet i säkert fem minuter, enligt offret.

– Jag fick inte luft, grät, hostade och kämpade för mitt liv, säger hon.

Den brutala gruppvåldtäkten pågick hela natten och avbröts först klockan 08.30 på morgonen.

Båda männen dömdes i förra veckan till sex års fängelse vardera för människorov, grov våldtäkt och ringa narkotikabrott av Falu tingsrätt till sex års fängelsestraff. De ska tillsammans betala 210.000 kronor i skadestånd till den våldtagna kvinnan.

Kom som "flyktingar"
Den ene våldtäktsmannen är en 37-åring från Syrien som ansökte om asyl i Sverige den 21 oktober 2013. Han beviljades senare permanent uppehållstillstånd som alternativt skyddsbehövande och har även beviljats flyktningstatusförklaring. Den andre är en 36-årig medborgare i ett "upphört" arabland som sökte asyl den 17 juli 2014 och beviljades permanent uppehållstillstånd på grund av "synnerligen ömmande omständigheter". Bedömningen gjordes med särskilt beaktande av att 36-åringen har minderåriga barn och att det skulle "strida mot barnens bästa" att återvända till hemlandet.

Åklagaren hade yrkat att både de nu dömda skulle utvisas hem till arabvärlden, men tingsrätten ogillar yrkandet i båda fallen med hänvisning till att våldtäktsmännen har barn i Sverige och "försörjer" sina respektive familjer. Enligt ett uttalande från Migrationsverket skulle det också finnas "verkställighetshinder" vid utvisning av 37-åringen till Syrien.

Domen är undertecknad rådmannen Susanne Österlund vid Falu tingsrätt.

Den våldtagna kvinnan har å sin sida mått mycket dåligt efter händelsen. Hon drömmer mardrömmar, är rädd för människor, har ångest och är deprimerad. Hon har också problem med att göra vardagliga saker, har inte klarat av att gå till sitt arbete och är fortfarande sjukskriven.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.