" /> " /> " />
Foto: Privat

Europeisk journalist massvåldtagen på Tahrirtorget – igen

Publicerad 27 juni 2012 kl 23.04

Utrikes.Nu har det hänt igen. En kvinnlig europeisk reporter som befann sig på Tahrirtorget blev sexöverfallen av en stor grupp män. Natasha Smith berättar nu själv om hur hon angreps av "hundratals djur" som "tvingade sina fingrar in i henne" och "slet i hennes blonda hår".

Gilla artikeln på Facebook

Tusentals araber hade samlats på Tahrirtorget i Kairo för att fira Muslimska brödraskapets seger i presidentvalet. Bland dem fanns den 22-åriga brittiska journalisten Natasha Smith.

Smith, som var där för att spela in en dokumentärfilm om kvinnors rättigheter, beskriver på sin blogg hur en grupp om hundratals hånskrattande araber plötsligt slet tag i henne, släpade iväg henne och slet av alla hennes kläder.

"Deras omättbara lust att skada mig stegrades. Dessa män, hundratals män, hade förvandlats från människor till djur", skriver Smith på sin blogg.

Därefter började de sexuella övergreppen.

"Hundratals män slet i mina armar och ben och slängde runt min kropp. De klöste och slet tag i mina bröst och tvingade sina fingrar in i mig på alla tänkbara sätt. Så många män. Överallt jag såg var hånfulla blickar, fler och fler ansikten som grinade och hånflinade medan jag kastades runt som färsk kött mellan svältande lejon", skriver Smith

"De slet i mitt blonda hår – en symbol för min främmande identitet."

Smith beskriver också hur en ambulans till slut lyckades ta sig fram till platsen – bara för att bli angripen av den arabiska mobben och tvingad till reträtt. Samtidigt gick kvinnor i burka hela tiden förbi och gav henne "tomma blickar, för att sedan vända bort ansiktet".

Efter 5-10 minuter lyckades en vän till Natasha Smith lokalisera henne och lyckades dra med sig henne till ett medicintält. När arabiska mobben försökte storma tältet täckte sig Smith med en burka och lyckades till slut ta sig därifrån och till ett sjukhus, där personalen krävde att få veta om hon var oskuld.

Natascha Smith tillbakavisar förklaringen att angreppet skulle ha skett eftersom rykten måste ha spridits om att hon var en utländsk spion.

"Även om det skulle ha varit orsaken så användes det i alla fall bara som en förevändning för att få ofreda och våldföra sig på en blond ung västerländsk flicka", skriver hon.

Ett mycket snarlikt övergrepp skedde i februari förra året på den blonda, sydafrikanska stjärnreportern Lara Logan, som även hon sexöverfölls på Tahrirtorget av en grupp av hundratals araber som firade revolutionen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jag Tullberg. Sveriges elit har envist undergrävt vår homogenitet.0 

Vetenskap

Laestadius tros ha spridit kornet i Norrbotten. Forskarna upptäckte sambandet av en slump.0 

Nu är det vetenskapligt bevisat: Män är roligare än kvinnor. Deltagarna i studien anonymiserades – så resultatet kan inte bero på "sexism".0 Plus

Kultur

Beslutet: Storkyrkan i Gamla stan målas rosa. Kyrkorådet, länsstyrelsen och Skönhetsrådet överens.0