Soros och politiken
Finansmannen George Soros.

Fidesz: Soros organisationer ska "sopas bort"

Publicerad 12 januari 2017 kl 11.38

Utrikes. Soros icke-statliga organisationer ska bekämpas med alla tillgängliga medel. Anledningen är att de verkar för globala kapitalistiska intressen och politisk korrekthet, säger vice ordföranden för det ungerska regeringspartiet Fidesz.

Gilla artikeln på Facebook

George Soros, som föddes i Ungerns huvudstad Budapest under namnet György Schwartz, driver sedan 1980-talet en lång rad kulturmarxistiska så kallade icke-statliga organisationer, NGO:er. Den mest kända, Open Society Institute, ägnar sig främst åt att förespråka HBTQ, massinvandring och feminism i Öst- och Centraleuropa.

Nu ska Soros NGO:er ”sopas bort” från Ungern, säger Szilard Nemeth, vice ordföranden för det ungerska regeringspartiet Fidesz. Anledningen är att organisationerna ”främjar globala kapitalistiska intressen och politisk korrekthet”, sa Nemeth till journalister under tisdagen, rapporterar Bloomberg.

– Dessa organisationer måste pressas tillbaka med alla tillgängliga medel, och jag anser att de måste sopas bort, och nu tror jag att de internationella omständigheterna är rätt för att göra det, i och med valet av den nye presidenten (Donald Trump), sa Nemeth enligt RT.

Inför det det amerikanska presidentvalet anklagades en av Donald Trumps kampanjfilmer för antisemitism då den talade om dolda finansiella aktörer som kontrollerar politiken i Washington och bland annat visade bilder på Soros, Federal Reserve-chefen Janet Yellen och Goldman Sachs vd Lloyd Blankfein – alla judar.

Fria Tider har tidigare skrivit om hur Ungerns premiärminister Viktor Orbán har uttalat sig kritiskt om George Soros och dennes försök att öppna landets gränser.

– Soros NGO:er har blivit väldigt aktiva i invandringsfrågan nuförtiden i Ungern. De kräver att gränsen ska hållas vidöppen, sade Orbán då.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

AFS får tre mandat i kyrkomötet

SD backar stort. Men uppstickaren Alternativ för Sverige får mandat till sist.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Afghanistan är inte ett isolerat fiasko. 20 år efter 11 september utmanas USA:s makt från alla håll, skriver Pat Buchanan.0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0