VIDEO. Vi måste visa världens roligaste sajt att folket är på deras sida, inte journalistelitens. Det skriver den populära Youtube-profilen Angry Foreigner, även känd som "En Arg Blatte Talar".

"Google, vik er inte för Expressens hatdrev"

Publicerad 24 mars 2018 kl 00.47

Debatt. Expressen har drevat hänsynslöst mot Youtube de senaste veckorna, under täckmanteln att man vill motverka antisemitism. Men det riktiga skälet är att de vill eliminera konkurrens och dissidenter, skriver Youtube-profilen Angry Foreigner i ett öppet brev till Google som publiceras nedan i sin helhet.

Gilla artikeln på Facebook

Hej Google. Jag driver en populär svensk Youtube-kanal vid namn Angry Foreigner, och har vart aktiv på er sida i snart fyra år.

Jag hoppas verkligen ni förstår att Expressen inte talar för folket. Kolla bara hur lite folk bryr sig om deras artiklar om Youtube, 400-700 delningar max. Jag får mer än så på mina Facebook-inlägg, och jag är en småkändis. Medan Expressen är en av Sveriges största tidningar.

Att ta affärsråd från sina konkurrenter är ett säkert sätt att gå under som företag. Bli inte som mainstream-media, Google, för då kommer ni förlora publik och intäkter precis som dom gör. Om Google börjar kurera vad som kan hittas via deras sökmotor dröjer det inte länge innan andra sökmotorer erbjuder ocensurerade resultat.

Det finns inget som helst bevis för att ert varumärke har skadats. Möjligtvis i ögonen av journalisteliten på Expressens redaktion, men inte bland vanliga människor. Bonnier går med minskad vinst och det är därför dom attackerar er. Gammelmedier tappar både publik och intäkter för varje år som går.

Youtube är framtiden, mainstream-media är inte det. För Youtube är mer integrerat med människans natur av fri vilja och mångfald av idéer. Det är det som gör Youtube så fint. Att ni inte predikar vad man ska tycka, som mainstream-media gör.

Vanliga människor är era kunder, och det är dom ni borde lyssna på. Vanliga människor vill ha mer mångfald på internet. Inte mindre. Ingen är dum nog att tro att jorden är platt bara för att dom ser en video om flat earth på er plattform. Och vanliga människor är inte dumma nog att se nazister som ett hot på nätet, när dom bara har 11.000 prenumeranter och i princip ingen kollar på dom.

Jag är oerhört tacksam för att ni gett mig möjligheten att tjäna pengar på att uttrycka mig. Tack vare er har jag ett fantastiskt jobb, och det går inte att beskriva hur många timmar av underhållning jag fått från er plattform. Det finns så många kreativa människor där. Jag har lärt mig så mycket, och skrattat så hårt, ni är verkligen en av de bästa sajterna i världen. Men om det är en sak som är säker, så är det att kreativitet stävjas av nervositet.

Var kloka nog att förstå vad det är som gör er plattform så speciell. Och vik er inte för desperata hatdrev från en döende, uråldrig nyhetstidning.

Med vänliga hälsningar,
Angry Foreigner


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.