Islamiska staten

Pionjärer. Denna grupp muslimer från Sverige var några av de första som reste till Syrien för att kriga för Islamiska staten. Enligt ett nytt malaysiskt lagförslag ska sådana här terrorister kunna dömas till upp till 30 års fängelse.

Här vill man fängsla de terrorister som Sverige belönar

Publicerad 6 april 2015 kl 16.32

Utrikes. Enligt ett lagförslag i det muslimska landet Malaysia ska terrorister som krigat för eller deltagit i träning tillsammans med terrorgrupper som Islamiska staten kunna dömas till upp till 30 års fängelse. Lagförslaget går stick i stäv med den svenska politiken som istället går ut på att belöna terroristerna för deras illdåd.

Gilla artikeln på Facebook

Malaysias högste polischef Khalid Abu Bakar meddelade idag att polisen igår grep inte mindre än 17 misstänkta terrorister, varav två nyligen återvänt till landet från Syrien. Sedan förra året har Malaysia därmed gripit 92 misstänkta terrorister, skriver AP.

Gripandena kommer samtidigt som lagstiftare i landet vill skärpa terrorlagstiftningen i landet och inte bara kriminalisera terrorbrott på hemmaplan, utan dessutom kriminalisera allt samröre med terrorgrupper som exempelvis Islamiska staten.

Politiken i det muslimska landet går stick i stäv med den politik som många svenska politiker förordar i Sverige där man istället vill belöna terroristerna med skattefinansierade jobb efter deras krigsbrott och andra illdåd.

Upprörda känslor när Örebro belönar terrorister med jobb

Enligt två nya kontroversiella malaysiska lagförslag ska polisens befogenheter att agera mot terrorister utökas. Bland annat vill man kunna fängsla terrorister på obestämd tid, utan rättegång. De lagförslagen möter dock häftig kritik från kritiker som menar att sådana lagar skulle innebära en inskränkning av de medborgerliga rättigheterna.

Enligt ett annat lagförslag ska de som deltagit i träning tillsammans med eller haft annat liknande samröre med terrorgrupper kunna dömas till upp till 30 års fängelse.


Ekonominyheter

Mycket bidrag i Teslas omsättning

Säljer "utsläppsrätter" istället för bilar.. Statliga subventioner bakom framgångssagan Elon Musk.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.