Huffington Post anklagas för hyckleri

Publicerad 15 mars 2012 kl 05.48

Media.Vänsterradikala Huffington Posts kolumnist Menachem Rosensaft kritiserar en rad amerikanska konservativa för att vara "för nationalistiska" samtidigt som han prisar USA:s ställning som mångkulturell "smältdegel" där västerlänningar och tredje världen blandas. Men den 62-årige vänsterprofilen skriver också i en annan kolumn att "Israels judiska karaktär inte är förhandlingsbar" och uttrycker starkt stöd för den ultranationalistiska politiken i det landet.

Gilla artikeln på Facebook

I sin första kolumn gick Rosensaft till attack mot det vita konservativa USA. Han citerade gillande den neokonservative amerikanske kolumnisten Jonah Goldberg, som år 2002 skrev i Los Angeles Times att de paleokonservativa profilerna Peter Brimelow, Pat Buchanan och Sam Francis "på senare år har blivit helt besatta av att skapa en identitetspolitik för vita". Goldberg ogillade detta och kallade bland annat Peter Brimelow för en "före detta respekterad konservativ som nu driver en invandringskritisk webbsajt vid namn VDARE.com, efter namnet Virginia Dare, som var det första brittiska barnet som föddes i Nordamerika".

Men samtidigt som Goldberg och Rosensaft uttrycker sin avsky mot konservativ vit nationalism så prisar Rosensaft den starkt nationalistiska politiken i Israel.

"Jag kan inte komma på något mer värdigt sätt att hedra min far [som dog i Förintelsen] än att uppbåda hans kompromisslösa hållning i frågan om ett judiskt land och avvisa varje antydan till försök att vägra erkänna Israel som en judisk stat", skrev han i sin senaste kolumn.

Från konservativt håll har kritiken dock inte låtit vänta på sig. Organisationen Council of Conservative Citizens, som under lång tid leddes av New York Posts tidigare ledarskribent Sam Francis, var inte sena med att försvara sin idag bortgångne ordförande.

"Rosensaft slår fast att 'permanent, evig judisk självständighet i Israel är inte något som kan förhandlas om”. Samme Rosensaft fortsätter sedan med att smäda Taylor, Brimelow och Francis för att de föreslagit en bättre amerikansk invandringspolitik. Rosensaft, tror du inte att vi märker ditt totala hyckleri?", skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Vita amerikaner beräknas bli en minoritet i sitt eget land senast 2042, enligt SvD.se.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Våldsamma scener i Östeuropa. By gick samman för att hämnas sexmordet på 8-åringen.0 Plus

Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.