Lamotte i Kronogården

Joakim Lamotte om besöket i Kronogården: "50-100 personer som likt hyenor vill slita mig i stycken"

Publicerad 15 december 2019 kl 16.58

Inrikes. Journalisten Joakim Lamotte har lagt upp ett tidsinställt inlägg på Facebook där han beskriver hur han i veckan blev attackerad av en stor invandrarmobb i Kronogården i Trollhättan. Han uppger också att en producent på brittiska BBC har framfört en ursäkt till honom för hur svensk media mörkar om problemen.

Gilla artikeln på Facebook

Joakim Lamotte uppger att han skrev inlägget som ett "avskedsbrev" ifall han inte skulle komma hem levande efter torsdagens våldsamma besök i det mångkulturella gettot.

Han skriver att han var på väg att avbryta reportaget när han såg hur få poliser som var på plats, men att han bestämde sig för att "inte låta dessa ligister bestämma över min yttrandefrihet".

"Det första jag ser är maskerade personer som börjar skrika 'horunge'. Några börjar cirkulera runt mig och när jag försöker intervjua en kvinna kommer hotfulla personer fram och lyser mig i ögonen med lampor. De säger åt mig att lämna området samtidigt som de skriker hotfulla tillmälen. Jag försöker lugnt förklara att jag gärna pratar med dem, samtidigt som jag ser hur torget fylls på med ännu fler maskerade personer. När jag omringas kommer några poliser fram för att prata med killarna, vilket resulterar i att situationen blir ännu mer hotfull", skriver Lamotte.

Mobben struntade helt i polisen och kallade dem istället för "snuthoror" och hotade dem.

"Då känner jag en brännande smärta i revbenen och tror för en sekund att jag blivit knivhuggen. Lättad inser jag att det bara var en spark eller knytnävsslag. Sedan kommer fler slag mot min rygg och bakhuvud. Samtidigt görs flera försök att stjäla min kamera".

Joakim Lamotte beskriver hur han frågade sig hur långt det skulle behöva gå för att polisen skulle ingripa. Han insåg dock att "ett gripande skulle resultera i att jag och poliserna blir övermannade och kraftigt misshandlade, eller i värsta fall ihjälslagna".

"Utanför avspärrningarna hovrar mellan 50-100 personer som likt hyenor inte vill något annat än att slita mig i stycken."

Lamotte blev i samband med händelsen kontaktad av brittiska BBC för en intervju (inslaget börjar efter 14 minuter) om tillståndet i Sverige.

"Efter intervjun vill producenten på BBC framföra en ursäkt för att hans svenska journalistkollegor inte talar klarspråk om problemen i Sverige. Till skillnad från svenska journalister tar han sig även tid att beklaga vad jag råkat ut för", skriver Joakim Lamotte på Facebook.


Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

CHOCKBILDER: "Det är bortom förkrossande". Islamiska staten brände ned hotell i kändistäta semesterparadiset.0 Plus

Vetenskap

Partytricket "Dragon's Breath" kan spräcka din magsäck. Barn och unga stoppar flytande kväve i munnen.0 

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0