Antisemitismen i USA
Kanye West.

Kanye Wests utskällda intervju

Publicerad 17 oktober 2022 kl 10.12

Utrikes. I en ny intervju anklagar den afroamerikanske rapparen Kanye West judarna för att bland annat kontrollera media och den svarta kulturen.
– Nu har ni retat björnen alldeles för jävla länge, säger han.

Dela artikeln

Det hela började på Paris modevecka tidigare i oktober, då Kanye West bar en tröja med texten "White lives matter".

Detta ledde till att stora judiska organisationer anklagade West för att vara antisemit. Han i sin tur lovade på Twitter att starta krig mot "judar".

I en ny intervju med "Drink Champs" går Kanye West till upprepade attacker mot folkslaget.

– Man vänjer sig vid att bli lurad av judiska medier. Men jag säger att nu har ni retat björnen alldeles för jävla länge, säger han.

West riktar bland annat in sig på den judiske klädprofilen Dov Charney, som nu inte längre vill sälja hans "White lives matter"-tröja.

– Han vägrar att släppa tröjan eftersom han är jude. Och jag säger: Det här är precis min poäng.

– Judarna har ägt den svarta rösten, fortsätter Kanye West och beskriver hur svarta snabbt hamnar under judars kontroll när de gör karriär, om det så sker via judiska musikmanagers eller basketlag som ägs av judar eller judiska nöjesplattformar som Disney.

Kanye West säger att han respekterar judarna för deras förmåga att samarbeta och tillskansa sig förmögenhet och makt. Men nu tycker han att de har gått för långt.

Han anklagar även judarna för att via sina medier sprida snusk och sex riktat mot kristna. Att Donald Trump misslyckades som president berodde på ständiga attacker från judarna, hävdar rapparen vidare.

I intervjun säger Kanye West också att George Floyd dog av en överdos av fentanyl och inte – som media hävdat – av våld från polisen.


Nyheter från förstasidan

Kikhosta ökar i Sverige

FHM:s larm. Följer trend i Europa, där dödsfall bland spädbarn rapporterats.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.