Foto: Johnk85/Flickr/Cc-By-Nc

Mossad rekryterade terrorister - utgav sig för att vara CIA

Publicerad 14 januari 2012 kl 14.36

Politik.Den israeliska säkerhetstjänsten Mossad utgav sig för att jobba åt CIA när de rekryterade terrorister i kampen mot Iran, skriver tidskriften Foreign Policy.

Gilla artikeln på Facebook

Tidskriften hänvisar till anteckningar från CIA under 2007 och 2008 där det framkommer att USA uppges ha blivit rasande när det uppdagades.

Enligt Mossadagenterna använde täckmanteln i rekryteringen av medlemmar i den pakistanska gruppen Jundallah för att de skulle utföra mord och attacker mot regimen i Iran, skriver den israeliska tidningen Haaretz.

Det är inte första gången som Israel använder sig av så kallade False Flag-operationer. Mest uppmärksammad har den så kallade Levonaffären blivit, då israeliska terrorister i Egypten sprängde flera amerikanska mål i landet och låtsades vara Muslimska brödraskapet. Även när Israel attackerade det amerikanska krigsfartyget USS Liberty, år 1967, var målet att få USA att tro att skeppet hade sänkts av Egypten.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0