Peter Lundgren.

"Nalle" (SD) frias från sexofredande

Publicerad 28 oktober 2020 kl 18.02

Lag & Rätt. Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter "Nalle" Lundgren friades idag helt från anklagelsen om att ha sexofredat en kvinnlig partikamrat.

Gilla artikeln på Facebook

Åklagaren ansåg att Lundgren hade ofredat kvinnan på ett hotellrum de båda befann sig i tillsammans med andra personer. Händelsen ska ha inträffat på ett hotell i Nacka kommun den 17 mars 2018.

Jönköpings tingsrätt kommer dock efter sin genomgång av bevisningen i målet fram till att "det framstår som mycket oklart om, och i så fall på vilket sätt och under vilka förutsättningar mannen berört kvinnan och om omständigheterna har varit sådana att hans handlande skulle vara att beteckna som någon form av ofredande".

Med de höga beviskrav som gäller i brottmål har tingsrätten funnit att åklagaren inte har bevisat de omständigheter som åklagaren har lagt till grund för sitt påstående att SD-politikern gjort sig skyldig till brott. Tingsrätten friar därför Peter Lundgren helt.

Rätten var enig.


Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Mer från Lag & Rätt

Vetenskap

Konstgjort ben läker skelettskador. Forskarnas nya metod.0 

Svenska Gunnel, 27, dog som sexslav hos afghaner. Blev offer – redan före massinvandringen.0 Plus

Kultur