I boken kallas svenska lantgårdar för "köttfabriker" där djuren "stressas av trängsel och kan då drabbas av sjukdomar".
Trots att Sverige har några av världens hårdaste djurskyddslagar nämns inte det i texten. Istället skriver textförfattaren att myndigheterna försöker "införa regler för minimimått för de utrymmen som djuren vistas i".
I boken likställs svensk djurhållning med den som råder i övriga Västeuropa, Nordamerika, Australien och delar av Asien, trots att skillnaderna är mycket stora mellan de olika länderna.
När förlagets redaktör Magnus Öljemark får frågor om boken tycker han inte att det är värderande att kalla svenska lantgårdar för "köttfabriker".
– Ja, du... Tycker du att det är värderande? säger han till ATL.
Han försvarar dessutom att det inte framgår att det är skillnad mellan Sverige och USA med "begränsat utrymme" i boken.
Exempel ur boken:
"Den storskaliga djuruppfödningen i det som kallas köttfabriker har under många år kritiserats för sina metoder. Djuren stressas av trängsel och kan då drabbas av sjukdomar. De plågas också av långa transporter till slakterierna."
"Genom nya skärpta djurskyddslagar försöker man inom Sverige och EU att förbättra förhållandena, bland annat genom att införa regler för minimimått för de utrymmen som djuren vistas i. De svenska reglerna är oftast strängare än EU-reglerna."