"Hahahaha": Jubel bland tyska journalister när invandringskritisk kollega dör

Publicerad 15 januari 2017 kl 12.49

Kulturnyheter. Den tyske etablissemangskritikern och journalisten Udo Ulfkotte drabbades på fredagen av en plötslig hjärtattack och dog vid en ålder av 56 år. Nu jublar tyska journalister över sin tidigare kollegas bortgång.
  "Hahahaha! Det skålar vi för!", skriver Spiegel-journalisten Hatice Ince i ett Twitter-inlägg som bland annat "gillats" av statliga tyska journalister.

Dela artikeln

© PD

Udo Ulfkotte blev 56 år.

Ulfkotte arbetade under många år som journalist vid den ansedda tyska tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Han blev sedan frilansjournalist och skrev artiklar för den halvt respekterade national­konservativa tidningen Junge Freiheit och Kopp-Verlag.

Med sina politiskt inkorrekta publiceringar toppade Ulfkotte flera gånger bästsäljarlistan i Der Spiegel. Hans favoritämnen var invandring, islam, nyhetsjournalistik och media, där han utmärkte sig som en skarp kritiker.

Efter att hans plötsliga död bekräftades på lördagsmorgonen av hans familj bröt en veritabel jubelstorm ut på Twitter. En mikroblogg som liksom i Sverige huvudsakligen används av journalister och andra vänsteraktivister i Tyskland.

En av dem är den kända Spiegel-journalisten och invandrarprofilen Hatice Ince. På Twitter skrev hon om dödsfallet: "Året börjar bra! :'D #Ulfkotte"

Ince återgav också ett samtal med Julia Rehkopf, som arbetar som nyhetsreporter på tyska statens prestigefulla TV-bolag ARD, på följande sätt: ".@JuliaRehkopf: "#udoulfkotte är död." Jag: "Hahahaha! Dags för en snaps!"

Rehkopf markerade det senare twitter-meddelandet med "Gilla". En tid senare tog hon bort gilla­markeringen igen.

En arkiverad version av Twitter-inläggen är fortfarande tillgänglig.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.