Sverigebilden

http://www.friatider.se/node/8088

Guardian: Sverige har spårat ur

  • Landet har ett "oförtjänt gott" internationellt rykte
  • "Totalitär modernism" undertrycker oliktänkande
  • Enpartistat understödd av "ljusskygga ägarfamiljer"
Publicerad 30 januari 2014 kl 01.41

Kulturnyheter. Författaren Michael Booth, som är aktuell med en ny bok om Skandinavien, målar upp en mörk bild av det moderna Sverige i en artikel i den brittiska vänstertidningen Guardian.

Gilla artikeln på Facebook

Booth skriver att de nordiska länderna har ett oförtjänt gott internationellt rykte – och det gäller i synnerhet Sverige. I själva verket är Sverige "i praktiken en enpartistat understödd av ett par ljusskygga ägarfamiljer", menar han.

"Sverige har kunnat blomstra ekonomiskt tack vare sin särskilda variant av totalitär modernism, som tyglar friheten, undertrycker oliktänkande i samförståndets namn och som verkar fast besluten att bryta banden mellan hustru och make, barn och föräldrar. Man kan se det som ett nordiskt Kina", skriver Michael Booth.

Han passar också på att ge en pik till det svenska alkoholmonopolet.

"Om man frågar finnarna så säger de att den svenska ultrafeminismen har feminiserat deras män, som tvingas kämpa för att dränka sina sorger. Susan Sontag har beskrivit de statliga drivna alkoholmonopolbutikerna, det fruktade Systembolaget, som en blandning mellan en begravningsbyrå och en illegal abortklinik."


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.