Val 2018
Från söndagens aktion.

Nordisk Ungdom spelade moderater – polisanmäls

Publicerad 21 augusti 2018 kl 11.40

Inrikes. Nordisk Ungdoms aktivister gick i helgen runt i centrala Stockholm iklädda tröjor med M-loggor. Nu polisanmäler Moderaterna återigen den nationalistiska organisationen.
– Det är tråkigt att de inte ser det positiva i att vi upplyser om deras politik för väljarna, säger Nordisk Ungdoms talesman Fredrik Hagberg till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Cirka 15 personer från Nordisk Ungdom befann sig på söndagen vid partiernas valstugor på Sergels torg i centrala Stockholm.

Aktivisterna var iklädda tröjor med Moderaternas logga och delade ut flygblad med "moderata budskap" som "Hårdare tag – mer invandring".

– Det gick lugnt till men Moderaterna var själva märkligt nog synligt upprörda över vår närvaro och uppträdde lite aggressivt. De försökte få polisen att föra oss därifrån, säger Nordisk Ungdoms talesman Fredrik Hagberg.

Moderaterna har nu polisanmält nationalisternas aktion. Vice partisekreterare Anders Edholm säger till TT att Moderaterna alltid anmäler "allvarligare händelser" och att partiet utgår från att polisen "vidtar erforderliga åtgärder".

Fredrik Hagberg uppger sig dock vara förvånad över polisanmälan.

– Jag tror inte att det kommer leda till något. Det är mest tråkigt att Moderaterna inte ser det positiva i att vi upplyser om deras politik för väljarna, säger han.

Nordisk Ungdom har tidigare gått ut med att de kommer att sprida "tiotusentals affischer och flygblad med moderata budskap" under valrörelsen.

De har satt upp affischer med bilder på Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och budskap som "Välfärd eller invandring? - Jag vet inte" samt "Nu sänker vi tandvården till 50 kr – för illegala invandrare".

Moderaterna har själva uppgett att de rivit ner affischerna – vilket fick Nordisk Ungdom att förra veckan polisanmäla partiet.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åtta gånger fler sjuka med vaccin än utan

Stockholm massvaccinerades. Då ökade smittspridningen med 800 procent.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.