Bulletin

Ny liberal sajt lanserades

Publicerad 22 december 2020 kl 12.08

Inrikes. Idag lanserades den nya liberala sajten Bulletin, som ska finansieras med bidrag från staten. Tidningens ledarsida kallar sig för liberalkonservativ. Tidningen vill se "internationellt samarbete" och distanserar sig från "nationalkonservatism och nationalism". Istället satsar man på att "lyfta" så kallade HBTQ-frågor.

Gilla artikeln på Facebook

Det har varit stor uppståndelse kring sajten Bulletin i etablerad media.

Detta bland annat för att man värvat personer som den folkpartistiske partiledaren Lars Leijonborg och författaren Fredrik Ekelund, även känd under namnet "Marisol M" efter att ha kommit ut som transvestit.

Paulina Neuding, som är chefredaktör, uppgav sig då vara "oerhört stolt" över rekryteringen av Leijonborg, som "var en av de första som på allvar lyfte integrationsfrågan i Sverige", sade hon i Expressen.

I samma artikel säger sig Ekelund ingå i den "anständiga vänstern" och att han vill lyfta HBTQ-frågor i den nya tidningen. Han förklarar att han redan är klar med en text om ikoner inom transrörelsen.

Idag lanserades alltså tidningen till slut, som enligt egen utsago är ett liberalkonservativt mediealternativ.

"Bulletins ledarsida ska verka i liberalkonservativ tradition; samhällssynen är liberal, förhållningssättet konservativt. Det är en konservatism, med liberala förtecken, som tar avstamp i övertygelsen om en smal, men stark stat, och ett samhälle, baserat på de små enheterna, som är större än staten", skriver Alice Teodorescu i sin första ledare i tidningen och fortsätter:

"En konservatism av detta slag tempereras av de liberala principerna om rättssäkerhet och individens autonomi, liksom den i grunden positiva inställningen till internationellt samarbete. Härigenom distanserar sig liberalkonservatismen från såväl nationalkonservatismens som socialkonservatismens kollektivism, nationalism och paternalism. "


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0