Paula Bieler.

Paula Bieler (SD) fick inte ledigt i en månad – lämnar riksdagen i protest

Publicerad 11 februari 2020 kl 17.16

Inrikes. SD-toppen Paula Bieler, som är känd för sin liberala politiska hållning, väljer nu att lämna riksdagen. Detta efter att hon fått nej till en månads ledighet för att fira sin smekmånad.

Gilla artikeln på Facebook

– Det är en viktig principiell diskussion att ta. Ska vi vara knapptryckare, på plats i riksdagen hela tiden, försaka våra privatliv, försaka våra familjer? säger Paula Bieler till Sveriges Radio.

Bieler hånades i januari i sociala medier efter att ha gått upp i talarstolen i riksdagen och hållit ett brandtal för att hon själv skulle få ledigt från riksdagsarbetet i en månad efter att ha gift sig.

– Jag har genom åren sett många kollegor, riksdagsledamöter och andra som jobbar inom den här branschen få sina liv mer eller mindre förstörda av att arbetet kräver att man hela tiden ska vara på plats, förklarade den 31-åriga yrkespolitikern bland annat.

Användare på Twitter poängterade att Paula Bieler kunde fira smekmånaden under riksdagens sommaruppehåll eller under någon av de andra månader på året då det inte är några sammanträden.

Den liberala SD-toppens högstämda anförande i riksdagen blev också ett fiasko. Endast tre riksdagsledamöter, förutom hon själv, tryckte på grön knapp, skriver SR.

I samband med landsdagarna i höstas lämnade Paula Bieler SD:s partistyrelse.

Nu ska 31-åringen istället fokusera på privatlivet och återuppta sina studier, rapporterar SR.

– Har man kommit in i politiken som heltidspolitiker när man är 20 år så är det nog bra att leva lite utanför den här knasiga världen också, säger Paula Bieler.


Video: Vrålar om Allah. Kvinnorna fick gå för sig under muslimernas maffiga maktdemonstration på Malmös gator.0 Plus

Svenska ungdomar utsattes för glåpord vid McDonalds. Flickan som gav svar på tal dömd för att ha "förolämpat" den 29-årige invandraren.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bonnier köper upp 18 tidningar till

Familjen fortsätter skärpa sitt grep om Mediesverige. Tar kontroll över Jönköpings-Posten, Värnamo Nyheter, Smålänningen med flera.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Inreseförbud mot Kina ansågs strida mot "europeiska värderingar". Nu kommer politikernas beslut kosta tusentals – kanske hundratusentals – européer livet.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Superteleskopet fångar stjärnornas krig. Astronomer följer 700 år gammal galaktisk dödskamp.0 Plus

Forskning: Kontantfria butiker kan leda till samhällskaos. Inte förberedda när betalsystemen kraschar.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0