Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail och vägrar sluta med det. Kolla mappen eller kontakta Microsoft på 08-559 900 00 vid frågor.
Snabba pengar

Politiker om sitt flyktingslott: "Skattebetalarna har gjort mig till mångmiljonär"

Publicerad 15 september 2018 kl 20.04

Ekonomi. Den tidigare Uddevalla-politikern Hans Jonasson bor numera på Gran Canaria och är mångmiljonär. Förklaringen? För tre år sedan köpte han ett hotell, gjorde om det till boende för ensamkommande och tjänade miljoner på "barn" som aldrig dök upp.
– Jag är kritiskt till politiken, men har inga problem med att jag tjänat pengar på idiotin, säger han till SVT.

Gilla artikeln på Facebook

Hotellet hyrde han ut till asylfirman Hero som hade bra politiska kontakter och kunde suga åt sig stora belopp från skattebetalarna. Via Hero fick han skattepengar under lång tid – utan motprestation, rapporterar SVT.

– De betalade mig 110.000 i månaden i två och ett halvt år. De gjorde en del installationsarbeten här, men det kom aldrig några flyktingar hit, säger Hans Jonasson till SVT om den lukrativa affären.

I somras löpte kontraktet ut och Jonasson ska nu sälja fastigheten. Han köpte den för 4,5 miljoner och har fått in omkring fem miljoner kronor i hyresintäkter.

– En del är privata, men en stor del kommer via Hero från skattebetalarna. Man kan säga att skattebetalarna har gjort mig till mångmiljonär, säger Hans Jonasson till SVT.

Verksamhetschefen Helene Holmström på Göteborgs stad tycker att Jonasson borde ha skonat skattebetalarna från den värsta ekonomiska smällen genom att erbjuda hävning av avtalet i förtid. Men ex-politikern, som själv sågar invandrings­politiken, behöll pengarna.

– Jag är kritiskt till politiken, men har inga problem med att jag tjänat pengar på idiotin, säger han till SVT.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.