Knivman på tåget
ANTIRASIST: Karim Alaa Hussain (infälld) höll en utläggning om "allas lika värde" efter att ha huggit mannen fyra gånger med kniv.

"Rasister!" – försökte hugga ihjäl svensk på tåget när muslimsk kvinna fick visa biljetten två gånger

Publicerad 13 juni 2017 kl 16.48

Inrikes. När en muslimsk kvinna med slöja ombads att visa biljetten på tåget blev den 25-årige araben så kränkt att han startade ett bråk och försökte mörda en passagerare med flera knivhugg. Nu döms han till fängelse men kan inte utvisas hem till Irak eftersom han beviljats svenskt medborgarskap – trots att han redan då var dömd för grova brott.
– Är ni också rasister? vrålade mannen till de andra passagerarna efter den blodiga attacken.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Krukan som Karim Alaa Hussain gömde kniven i.

© Polisen

Offrets skador efter attacken.

Det var under en tågresa mellan Stockholm till Hallsberg den 22 april i år som Karim Alaa Hussain, 25, bestämde sig för att på ett högst handgripligt sätt ta strid mot den så kallade islamofobin i samhället.

När tåget befann sig i närheten av Bålsta bad den kvinnliga konduktören en ung passagerare, en muslimsk kvinna med slöja, att visa biljetten. Kvinnan uppgav då att hon redan hade visat sin biljett.

De andra passagerarna uppfattade konduktören som artig och korrekt och det fanns ingenting som tydde på att hon gjorde något fel. Irakiern Karim Alaa Hussain, som befann sig i kupén, blev dock riktigt kränkt av att den beslöjade kvinnan ombads visa sina resehandlingar och bestämde sig för att gå till attack.

"Är du rasist eller?"
25-åringen krävde att få veta varför konduktören "jiddrade med tjejen". När konduktören förklarade att hon bara gjorde sitt jobb blev Alaa Hussain extremt hotfull, och flera svenska medpassagerare lade sig då i och försökte lugna ned honom.

– Varför lägger du dig i, är du rasist eller? krävde irakiern då att få veta, enligt vittnesuppgifter.

Han dödshotade sedan en av männen och attackerade honom med slag mot ansiktet. Mannen försvarade sig, dunkade in 25-åringen i väggen och drog ned honom på golvet.

Alaa Hussain lyckades dock ta sig loss och högg den svenske mannen fyra gånger med en kniv i sidan och ryggen, vilket bland annat orsakade livshotande sårskador på mannens bukhinna och tunntarm.

Gastade om "allas lika värde"
Efter attacken bevittnade den nedhuggne mannen i sin dödsångest hur araben strosade omkring i tåget, där det nu rådde full panik, "som om han hade vunnit SM-guld".

25-åringen viftade med den blodiga kniven, hotade hugga flera passagerare och frågade en man och hans dotter om de "också" var "rasister", enligt vittnen som citeras i polisens förundersökning.

Ett annat vittne beskrev hur araben sedan började hålla en utläggning om "allas lika värde".

– Han sa att alla var lika värda och att dom borde visa respekt. Han sa också att alla var rasister och att om polisen kom så vet du vad som hänt, sade vittnet.

När tåget stannade gick Karim Alaa Hussain av och gömde sig i en trädgård vid ett bostadshus, där polisen sedan hittade honom. Han hade då gömt sin blodiga kniv i en blomkruka.

I förhör med polisen förklarade han att han "var stolt" över att han hade ställt upp "för en liten flicka". Han försökte också försvara sig med att han handlat i nödvärn.

"Gick inte dit för att kutta"
– Jag ville inte gå dit för att kutta i människor för skojs skull. Jag har ju saker och göra, sade 25-åringen i förhör.

Men den förklaringen köpte inte Uppsala tingsrätt, som på måndagen dömde Karim Alaa Hussain till åtta och ett halvt års fängelse för bland annat mordförsök.

– Mannen har inlett våldsanvändningen och målsäganden har haft anledning att befara ytterligare våld från mannen sida, säger rådmannen Eva-Lotta Johansson i en kommentar.

– Målsäganden har haft små möjligheter att undkomma mannen eller få hjälp. Den dömde har därmed inte haft rätt till nödvärn, trots det våld han utsatts för, fortsätter hon.

Har lång brottskarriär
Alaa Hussain döms i samma veva för grovt vållande till kroppsskada, olaga hot, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott.

Den tungt kriminelle irakiern förekom sedan tidigare under 18 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast den 27 augusti 2015 av Svea hovrätt för övergrepp i rättssak och försök till hot mot tjänsteman till fängelse två månader och för grov misshandel och egenmäktigt förfarande till fängelse tre år sex månader. Men redan den 23 oktober 2016 blev han villkorligt frigiven med en straffåterstod på ett år, en månad och tio dagar – och kunde fortsätta att begå brott.

Fick bli medborgare ändå
Karim Alaa Hussain har beviljats svenskt medborgarskap och kan därför med gällande lagstiftning inte utvisas ur Sverige oavsett hur grova brott han begår.

Han beviljades medborgarskap den 2 april 2008 – trots att han redan då hade dömts för grova brott, något som Fria Tider avslöjade i slutet av april.

Svenska medier har rapporterat sparsamt om händelsen och valt att inte nämna mannens bakgrund eller detaljerna kring motivet bakom attacken.

Säger nej – på Facebook
Just nu säger Sverige nej till att kriminella invandrare ska få stanna i Sverige. Uppropet har lockat tiotusentals svenskar på den sociala nätverkssajten Facebook. Du kan själv gå med i uppropet genom att klicka "Gilla" på knappen nedan:

 

 

 


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.