Red Bull rensar ut politiskt korrekta chefer

Publicerad 21 juli 2020 kl 19.24

Utrikes. Den österrikiska energidrycksjätten Red Bull har sparkat sina toppchefer i Nordamerika. Detta efter att cheferna ägnat sig åt så kallad politiskt korrekt verksamhet och stöttat Black lives matter, rapporterar Wall Street Journal.

Gilla artikeln på Facebook

Ett mycket stort antal internationella storföretag – särskilt sådana med bas i USA – har visat sitt villkorslösa stöd för BLM-rörelsen i samband med sommarens rasupplopp i USA.

Men på andra håll tycker man uppenbarligen att det kommersiella smörandet för extremvänstern har gått för långt.

Red Bull, som har sitt högkvarter i Österrike, har nu valt att göra sig av med Stefan Kozak och Amy Taylor, chef respektive marknadschef för företagets nordamerikanska avdelning. Samtidigt avvecklas bolagets globala avdelning för "kulturell marknadsföring".

Energidrycksjätten ger ingen officiell förklaring till beslutet, som meddelades i ett internt pm förra veckan, skriver Wall Street Journal.

Bakgrunden uppges dock vara att cheferna har använt sina positioner för att agera vänsteraktivister och i Red Bulls namn främja "mångfald" och "antirasism". De har också visat stöd för BLM-rörelsen – något som de österrikiska ägarna inte sett på med blida ögon.

Enligt Wall Street Journal varnar nu anställda i USA för att beslutet att dumpa de politiskt korrekta cheferna kan vara ett tecken på att Red Bull rör sig i en "rasistisk" riktning.

Red Bulls österrikiska grundare och vd, miljardären Dietrich Mateschitz som också äger 49 procent av företaget, har tidigare uttryckt kritik mot massinvandring och politisk korrekthet.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

BLM bryter med "vita, privilegierade" AFA

Raskrig inom extremvänstern i USA. BLM anklagar AFA för att vara privilegierade vita överklassextremister.0 

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Mer från Utrikes

Orbán: George Soros är Europas största hot

Premiärministerns attack mot vänstermiljardären.. "Han vill riva ner det nationella beslutsfattandet och lägga det i händerna på den globala eliten."0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur