Så skrev Sebastian Stakset, 26, på twitter i maj i år. Nu gästar han regeringens seminarium om värdegrund.

" />

Så skrev Sebastian Stakset, 26, på twitter i maj i år. Nu gästar han regeringens seminarium om värdegrund.

" />

Så skrev Sebastian Stakset, 26, på twitter i maj i år. Nu gästar han regeringens seminarium om värdegrund.

" />
Hiphopgruppen Kartellen
European People's Party/CC-BY

Reinfeldt bjuder in rappare som mordhotade Åkesson

Publicerad 19 december 2012 kl 14.47

Inrikes.Den råndömde rapparen Sebastian Stakset är gästartist när regeringens framtidskommission, som leds av statsminister Fredrik Reinfeldt, ordnar ett seminarium om samhällets värdegrund i januari nästa år. Det avslöjar tidningen Expressen idag.

Gilla artikeln på Facebook

"Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödningar me! Jag vill döda bögen" skrev Sebastian Stakset, 26, på twitter i maj i år. I oktober blev det klart att han kommer att åtalas för hotet mot SD-ledaren.

Så sent som i november i år dömdes Stakset i Svea Hovrätt för snatteri och våldsamt motstånd efter att ha stulit en flaska whiskey på Systembolaget. 2009 dömdes han av Svea Hovrätt för bland annat rån, försök till rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel, narkotikabrott och vapenbrott. Sammanlagt har den 26-årige artisten dömts till fem års fängelse.

Nu bjuder regeringen in Sebastian Stakset för att delta när Fredrik Reinfeldts framtidskommission ordnar ett seminarium tillsammans med studieförbundet Bilda. Enligt inbjudan, som bär regeringskansliets logotyp, ska rapporten "Framtiden och samhällets grundläggande värden" presenteras under seminariet.

Det är inte första gången som Fredrik Reinfeldt har problem med att förhålla sig till våld som politisk metod.

- Jag tar avstånd från alla former av våld och hot, men vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer, sa Fredrik Reinfeldt till TT, när han kommenterade ett knivöverfall mot en SD-politiker i valrörelsen 2010.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0