Morgan Johansson (S).

S-minister vill "slå tillbaka" polacker som firar sin nationaldag

Publicerad 12 november 2017 kl 15.33

Inrikes. Tiotusentals polacker, varav många nationalister, samlades under lördagen på Warszawas gator för att fira självständighetsdagen.
"Detta måste slås tillbaka!" kommenterar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

© Twitter

Johansson "retweetar" även ett inlägg av Expressens Lars Lindström, som påstår att "60 000 nationalister" marscherade i Warszawa "med nazibudskap om ett 'vitt Europa' och 'rent blod'". (Klicka för större bild.)

Johansson hänvisar till en artikel i vänsterliberala Wall Street Journal där en del av lördagens demonstranter anklagas för att vara "fascister".

"Stor högerextrem demonstration i Polen, med starka nazistiska och antijudiska inslag. Detta måste slås tillbaka!" skriver Morgan Johansson.

Ten artykuł po polsku: Szwecja: Minister Socjaldemokratów chce "uderzyć" w Polaków świętujących swoje święto narodowe

Den svenske S-ministern får dock hård kritik av andra användare på Twitter. Vissa anklagar Johansson för att sprida fake news och hänvisar till att majoriteten av de cirka 60.000 polacker som firade nationaldagen i Warszawa knappast var några extremister.

Många undrar också hur den 47-årige politikern rent konkret ska bära sig åt för att "slå tillbaka" mot de firande polackerna.

"Sådan uttalande av svensk Justitie- och inrikesminister om att 'slå tillbaka' mot Polens självständighetsdag måste få diplomatiska konsekvenser", skriver det polska kontot "PolishView".

Fler reaktioner från Twitter:


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.