Terrordådet i Manchester
Åttaåriga Saffie Rose Roussos är det yngsta kända dödsoffret för gårdagens terrordåd.

Salman Abedi, 22, bakom gårdagens terrordåd i Manchester

Publicerad 23 maj 2017 kl 18.46
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Attentatsmannen bakom gårdagens islamistiska bombdåd i Manchester hette Salman Abedi och var 22 år. Det bekräftar polisen på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen känner sig säker på att 22-åringen genomförde dådet och kroppsdelar från honom har påträffats vid Manchester Arena, även om han ännu inte formellt identifierats som attentatsman.

The Telegraph skriver att Abedi föddes i Manchester 1994 som barn till flyktingar från Libyen. Han var den näst yngsta i syskonskaran och har två äldre bröder och en yngre syster.

Polisen utreder nu om den 22-årige araben utförde dådet ensam eller om han ingick i ett större terrornätverk.

Ytterligare en 23-årig man har gripits misstänkt för inblandning i dådet och polisen har även genomfört husrannsakningar på två olika platser i Manchester.

22 människor, inklusive Salman Abedi, dödades i det islamistiska illdådet. 18-åriga Georgina Callandar var det första dödsoffret som offentliggjordes tidigare idag. Hon avled på sjukhus av sina svåra skador med sin mamma vid sin sida.

Sedan dess har namnen på ytterligare två dödsoffer offentliggjorts; 26-årige John Atkinson och åttaåriga Saffie Rose Roussos. Saffie Rose Roussos var på konserten tillsammans med sin mamma och syster. Mamman och systern skadades i terrordådet men överlevde.


Nyheter från förstasidan

85 frivilliga dykare ska leta efter Wilma Andersson

Ska leta igenom Bäveån ännu en gång. Kan vara största frivilliginsatsen av dykare i Sverige någonsin.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.