Terrordådet i Manchester
Åttaåriga Saffie Rose Roussos är det yngsta kända dödsoffret för gårdagens terrordåd.

Salman Abedi, 22, bakom gårdagens terrordåd i Manchester

Publicerad 23 maj 2017 kl 18.46
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Attentatsmannen bakom gårdagens islamistiska bombdåd i Manchester hette Salman Abedi och var 22 år. Det bekräftar polisen på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen känner sig säker på att 22-åringen genomförde dådet och kroppsdelar från honom har påträffats vid Manchester Arena, även om han ännu inte formellt identifierats som attentatsman.

The Telegraph skriver att Abedi föddes i Manchester 1994 som barn till flyktingar från Libyen. Han var den näst yngsta i syskonskaran och har två äldre bröder och en yngre syster.

Polisen utreder nu om den 22-årige araben utförde dådet ensam eller om han ingick i ett större terrornätverk.

Ytterligare en 23-årig man har gripits misstänkt för inblandning i dådet och polisen har även genomfört husrannsakningar på två olika platser i Manchester.

22 människor, inklusive Salman Abedi, dödades i det islamistiska illdådet. 18-åriga Georgina Callandar var det första dödsoffret som offentliggjordes tidigare idag. Hon avled på sjukhus av sina svåra skador med sin mamma vid sin sida.

Sedan dess har namnen på ytterligare två dödsoffer offentliggjorts; 26-årige John Atkinson och åttaåriga Saffie Rose Roussos. Saffie Rose Roussos var på konserten tillsammans med sin mamma och syster. Mamman och systern skadades i terrordådet men överlevde.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SwebbTV nekas bankkonto: "Stöd i penningtvättslagen"

Willgert: "Kan ha politiska motiv". Storbankerna stänger dörren för ännu en alternativmedia.0 

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.