Sverigedemokraterna
Kent Ekeroth (SD).

SD petar Kent Ekeroth från riksdagslistan

Publicerad 22 februari 2018 kl 15.33

Inrikes. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth får inte vara med på Sverigedemokraternas riksdagslista inför valet i höst. Han petas av partiet, men någon motivering har han inte fått.

Gilla artikeln på Facebook

Kent Ekeroth har av SD:s valberedning blivit informerad att han inte kommer få stå med på partiets riksdagslista inför höstens val, något Samhällsnytt var först att rapportera om.

Det ska ha varit partikollegan Josef Fransson som meddelade Ekeroth om valberedningens beslut.

Men någon konkret förklaring ska han inte ha fått.

– Det är förvånande. Jag fick inte någon motivering till det hela. Frågan är vem valberedningen lyssnat på: partiets medlemmar eller på partiledningen. Valberedningen ska ju sätta en lista med 73 namn – menar de då alltså att varje person på den listan har större stöd i partiet än vad jag har?, säger Ekeroth till Samhällsnytt.

Uppgifterna bekräftas för Aftonbladet.

– Jag kan bekräfta att Kent Ekeroth inte kommer att finnas med i valberedningens förslag, säger Michael Rosenberg, valberedningens ordförande, till tidningen.

Enligt Rosenberg har man bett alla partidistrikt att komma in med nomineringar och ingen ska ha föreslagit Kent Ekeroth, hävdar han.

Riksdagslistan fastställs dock först på partiets valkonferens som äger rum den 16-18 mars och där partiets ombud får rösta om listan.

Förra sommaren sade partiets gruppledare Mattias Karlsson att Ekeroth kommer petas från riksdagen om han döms för ringa misshandel efter händelsen utanför nattklubben Solidaritet vid Stureplan i november 2016. Ekeroth friades dock av hovrätten.


M efter Reinfeldt

Från öppna hjärtan till bidragstak. Riksdagsmannen berättar för Fria Tider Plus om Moderaternas långa och svåra väg tillbaka till verkligheten.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Rymdbolag satte nytt satellitrekord. 143 satelliter skickades upp på en och samma raket.0 

Forskare kräver omedelbart 5G-stopp: "Kan skada hälsan". Tunga kravet – efter cancerlarmen.0 Plus

Kultur

Satirtecknaren Hans Lindström död. Drev hejdlöst med mångkulturella Sverige under sista åren.0 

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0