"Jag kanske flyttar tillbaka", säger Mohamed till statliga NRK.

Somalier överväger fly hem igen: "Tryggare där" än i Sverige

Publicerad 19 september 2016 kl 14.28

Inrikes. Somaliern Mohamed Dame befinner sig på flykt inom Sverige efter att ha utsatts för hot av kriminella gäng i Göteborg. Nu funderar han på att fly tillbaka till sitt mer fredliga hemland igen.
– Det är som en krigszon, säger han om de svenska förorterna till norska NRK.

Gilla artikeln på Facebook

NRK har i flera reportage beskrivit hur det svenska samhället fullkomligt förlorat kontroll över sina så kallade utanförskapsområden, som istället tagits över av kriminella invandrare.

Bland annat intervjuas Mohamed Dame, som invandrade till Sverige från den somaliska staten Hargeisa i nuvarande Somaliland när han var sex år. 20 år senare befinner han sig "på flykt igen", men denna gången inom Sverige, skriver det statliga norska tv-bolaget.

– Det är som en krigszon. Man vet inte vem som blir skjuten. Skott kan träffa dig överallt. Nu finns det fler vapen än någonsin. Det finns flera droger än någonsin. Det finns mer otrygghet. Alla är rädda. Jag vågar säga sanningen, det finns inte många som vågar det, säger Dame.

Han arbetade som civilanställd hos polisen och efter att en grupp kriminella åkt fast beskyllde de Mohamed för att ha angivit dem. Efter att ha blivit mordhotad och omringad av beväpnade ungdomar befinner han sig nu på hemlig ort tillsammans med sina barn.

Situationen eskalerar ytterligare på grund av att polisen vägrar sätt hårt mot hårt mot de kriminella, enligt Mohamed. Många andra har tvingats fly förorten men det är få som vågar tala ut, säger han.

– Många har flytt med sina barn. De är rädda att deras barn eller de själva ska dödas.

Om inte samhället återtar kontrollen över Sverige överväger Mohamed att fly hem till Somaliland, som han idag uppfattar som tryggare.

– Jag kanske flyttar tillbaka. Jag vet inte. Men jag vill inte flytta runt i Sverige. Jag vill känna sig trygghet.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Regeringen vill skärpa regler om frigivning

Ser över kontroversiella svenska reglerna. Alla som döms till fängelse ska inte längre automatiskt friges efter att ha avtjänat två tredjedelar av straffet.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.