Stenkastande invandrare stormar Kroatien – kräver att få komma till "rika" länder i Västeuropa

Publicerad 25 oktober 2018 kl 16.07

Utrikes. Invandringen till Europa fortsätter. Nu försöker hundratals invandrare från Mellanöstern och Afrika storma gränsen till Kroatien, enligt flera medier. Under året har redan 16.000 invandrare använt den vägen för att ta sig in i Europa.

Gilla artikeln på Facebook

Det är gränsen mellan Bosnien och Kroatien som nu hundratals invandrare med våld försöker storma för att ta sig in i EU.

Enligt RT har Kroatien förvandlats till den nya passage som människor från Mellanöstern och Afrika försöker använda för att nå "rikare länder" i Västeuropa. Kroatien är medlem i EU, men det är inte Bosnien.

Delar av invandringsvågen är aggressiva och kastar sten på kravallutrustad polis, som svarar med tårgas och batongslag för att skingra "folkmassorna", som RT uttrycker det.

Under onsdagen ska hundratals invandrare ha lyckats bryta polisens avspärrningar och blockerat gränsövergången i Maljevac.

Enligt Reuters kräver invandrarna att Kroatien öppnar sina gränser, så att de kan fortsätta sin vandring till det rika Nordeuropa.

Både invandrare och poliser skadades under attacken.

Hittills i år har så många som 16.000 invandrare, de flesta från Afghanistan, Pakistan, Iran och Marocko, lyckats passera in i EU genom Bosnien, skriver Reuters. 5.000 är fortfarande kvar i landet, främst i gränsstäderna Bihac och Velika Kladusa.

Enligt nyhetsbyrån försöker "tusentals migranter och flyktingar" ta sig in i EU från Bosnien. Lyckas de inte, väntar en tuff kall vinter.


Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Mer från Utrikes

Snus kan klassas som knark i Ryssland

Moskvapolisen kräver narkotikaklassning.. Förslaget: Minst sex års fängelse för försäljning.0 

Joe Biden kallade 84-årig väljare för "fetto"

Lättkränkt presidentkandidat ilsknade till.. "Låt oss göra armhävningar ihop, låt oss springa, låt oss göra vad du vill, låt oss ta ett IQ-test."0 

Sidor

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0