Försvarsmaktens personal upprättar medicinsk utrustning till fältsjukhuset vid Älvsjömässan.

Stockholms sjukhus överfulla inom en vecka

Publicerad 1 april 2020 kl 06.03

Inrikes. Redan på tisdag nästa vecka kommer Stockholms sjukhus att vara överbelagda. Det visar interndokument från Region Stockholm, enligt Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Läkare ska genomgå snabbutbildning via nätet för att ge palliativ vård åt döende patienter i deras hem när Stockholm nu går in i "nästa fas i pandemin".

Det framgår av interna dokument från Region Stockholm som Aftonbladet har tagit del av.

Enligt regionens prognos från den 27 mars kommer intensivvårdsplatserna och slutenvårdsplatserna att vara slut den 7 april. Detta innebär enligt dokumenten att vården inte längre kan "sträva efter bibehållen kvalitet".

En åtgärd som tas upp är att etablera en ny vårdform, ett "särskilt vårdplatsboende" som kommer att fyllas med äldre coronapatienter.

Via en webbutbildning ska läkare kunna snabbutbildas i palliativ vård. Den typen av vård, "i livets slutskede", ska också kunna ske i patientens eget hem.

"Syftet är att ge läkare i den allmänna palliativa vården, med inriktning mot basal hemsjukvård, ökad kunskap om hur man kan lindra svåra symtom i samband med covid-19", skriver Christoffer Bernsköld, chef på Lokala särskilda sjukvårdsledningen (LSSL) i Region Stockholm, i en kommentar till Aftonbladet.

Det nya fältsjukhus vid Stockholmsmässan i Älvsjö som nu står färdigt har inledningsvis 140 vårdplatser. Totalt planeras fältsjukhuset ha cirka 600 akutvårdsplatser, vilket är lika många som Karolinska universitetssjukhuset i Solna och Huddinge har tillsammans.


Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus