USA utvisar tre miljoner invandrare

Publicerad 13 november 2016 kl 18.12

Utrikes. Tre miljoner ryker direkt. Det är beskedet från USA:s tillträdande president Donald Trump, som nu meddelar de första åtgärderna i regeringens åtgärdspaket mot närvaron av illegala invandrare från tredje världen i landet.

Gilla artikeln på Facebook

Den amerikanska regeringen kommer att börja tillämpa sin befintliga invandrings­lagstiftning så fort landets nyvalde president Donald Trump har installerats i Vita huset.

Åtgärden beskrivs som ett första steg och handlar om att skicka hem invandrare som gjort sig skyldiga till brott eller ingår i kriminella gäng.

– Det vi ska göra är att skicka ut dem ur landet eller låsa in dem, säger Donald Trump till tv-kanalen CBS aktualitetsprogram 60 Minutes.

– Det handlar om människor som är tidigare dömda, gängmedlemmar, knarkhandlare, kanske två miljoner personer, möjligen tre, säger Trump vidare i intervjun och tillägger:

– Men vi kommer att skicka ut dem ur vårt land. De är här olagligt.

I sitt samtal med CBS-journalisten Lesley Stahl uppger Trump också att han kommer att bygga den utlovade muren mot Mexiko, men han bekräftar att vissa delar av muren kommer att utgöras av ett gränsstaket. Han tvekar dock inte på att murbygget verkligen kommer att bli av.

– Det här är ett område jag är väldigt bra på, och det kallas för byggverksamhet, säger Donald Trump bland annat i intervjun.

Alla illegala invandrare – uppskattningsvis 11 miljoner – som vistas i USA ska dock inte utvisas, enligt Donald Trump. Enligt den nyvalde presidenten handlar det om "fantastiska" illegala invandrare som kommer att få stanna.

Donald Trump installeras som USA:s nye president den 20 januari 2017.


Nyheter från förstasidan

Polisen släpper bild på Malmörånare

Polisen släpper bild. Mannen söks för ett fräckt rån som inträffade den 2 april 2021 utanför Centralstationen i Malmö.0 

Ekonominyheter

Svenskar lånar för att betala sina skulder

Hamnar sedan hos Kronofogden.. Låntagare löser små låneskulder med större lån, som nu hamnar hos Kronofogden0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.