Sveriges nya adel
PÅKOSTAT: En mängd kvinnor i Hagfors har attackerats efter att asylentreprenören Bert Karlsson startade det luxuösa asylboendet.

Våldtäktsvåg när Bert Karlsson startade flyktingslott

Publicerad 6 oktober 2014 kl 01.43

Inrikes. Efter att Bert Karlsson gjort om det jättelika hotellet Wermlandia till ett skattefinansierat asylboende har värmländska Hagfors drabbats av en lång rad av sexuella överfall mot kvinnor.

Gilla artikeln på Facebook

© Youtube

DU BETALAR: Entreprenören Bert Karlsson tjänar stora summor skattepengar på att driva överdådiga asylboenden.

De senaste veckorna har ett antal kvinnor sexattackerats av okända män i Hagfors. Situationen kulminerade i och med att kvinna i 30-årsåldern våldtogs i ett parkområde vid tretiden på söndagsmorgonen, rapporterar Värmlands Folkblad.

Under fredagen lyckades två andra kvinnor med nöd och näppe undgå ett liknande öde enligt lokaltidningen, och på lördagen antastades ytterligare en kvinna i 20-årsåldern.

Sedan i slutet av augusti har en lång rad liknande överfall ägt rum i det lilla brukssamhället. Runt månadsskiftet attackerades två olika kvinnor av en "något mörkhyad" man som var cirka 180 centimeter lång. Gärningsmannen tog kvinnorna mellan benen, men de lyckades båda komma undan, skrev Värmlands Folkblad.

"Lyxig anläggning"
Det var förra året som asylentreprenören Bert Karlsson köpte upp det tidigare hotellet Wermlandia i Hagfors och gjorde om det till ett skattefinansierat asylboende för personer som tagit sig illegalt till Sverige från tredje världen med hjälp av människosmugglare. Hotellet är bland annat utrustat med gym, spa-anläggning, jacuzzi, bastu och en stor inomhuspool.

– Jag ska säga att Wermlandia är en lyxig anläggning med pool och sånt, förklarade Bert Karlsson i Aftonbladet i och med öppnandet.

I samband med att planerna offentliggjordes gick ledande lokalpolitiker ut i SVT och beskrev hur asylsökarna gav "hopp" för Hagfors.

– Kan man lyckas få flyktingarna att trivas och få utbildning har de goda chanser att få jobb och ha ett bra liv i Hagfors, sade kommunalrådet Mikael Dahlqvist (S) till SVT.

Sköts av polis
Asylboendet har tidigare varit skådeplats för flera storbråk, varav ett slutade med att en 45-årig somalier sköts till döds av polisen efter att ha attackerat poliserna med kniv.

Enligt Aftonbladet har boende i Hagfors nu börjat patrullera på gatorna i ett försök att stoppa sexöverfallen mot kvinnorna.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Inrikes

Svenska läkare transplanterade livmoder från död kvinna

Första gången någonsin.. Kvinna i 30-årsåldern har fått livmoder från avliden.0 

Lappar varnar för terrorstudent vid universitet

Skulle "döda så många som möjligt" – pluggar nu IT och bor i studentkorridor.. "Syftet är att upplysa studenter och anställda om sådant som kan utgöra ett allvarligt hot mot deras säkerhet."0 Plus

Expressens granskning: ALLA gängledare är invandrare

Tidningen får kritik för vilseledande rubrik.. SD-ledaren Jimmie Åkesson presenterar alternativ formulering.0 

Vetenskap

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Forskarlarmet: Svenska politiker struntar helt i gifterna i dricksvattnet. Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0