Vänsterkvinna byter sida: Jag var en idiot

Publicerad 1 juni 2019 kl 19.54

Inrikes. En tidigare vänsteraktivist som deltog i demonstrationerna mot Sverigedemokraterna på 1990-talet berättar nu om hur hon har bytt sida. Hon hade "helt fel om invandringen", förklarar hon.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under Svensk Webbtelevisions konferens i Stockholm den 18 maj som Elise Rydahl berättade om hur hon omvandlats från att ha varit en radikal vänsteraktivist till att förstå att invandringskritikerna haft rätt hela tiden.

Under 1990-talet deltog hon i högljudda demonstrationer mot Sverigedemokraterna, i syfte att tysta invandringskritiker.

Rydahl berättar att hon växte upp med traditionella medier och att särskilt filmer om Förintelsen gjorde henne livrädd för nazister. Det var detta som födde hennes hätskhet mot nationalister.

Men under 2000-talet började hon förstå att media far med osanning, till exempel i deras marknadsföring av krig. Där hade hon en motsatt åsikt, och skulle även till slut förstå att media ljög om invandringen.

Samtidigt upptäckte hon mer och mer hur gatubilden i Malmö, där hon bodde, förändrades.

– Massmediernas bild av rasisterna började krackelera kraftigt, säger hon i sin föreläsning. Sedan såg jag inga svenska kriminella längre, jag bodde på Möllevången. Där hände väldigt mycket och jag såg många brott. Det var hundra procent invandrare som gjorde de här sakerna.

Hon upplevde också en tydlig språkförvandling i staden. Det blev alltmer engelska och mindre svenska. På många ställen gick det inte ens att prata svenska längre, eftersom människorna inte förstod det. Därtill fylldes staden av klotter, nedskräpning och drogförsäljning.

– När syrierna kom 2015 undrade jag och min man hur det ska gå för en nation som tar emot sådana mängder med unga män från främmande land. Det måste bli ett problem. På Malmö central satt det fullt av unga män från Afghanistan längs väggarna, med snygga rena kläder, gelé i håret och mobil i handen. Då tänkte jag att det inte var flyktingar, det är nånting annat. Jag förstod inte vad som pågår. Det var som att verkligheten kom ikapp mig, förklarar hon.

– Det gjorde slut på mina Hollywoodproducerade svartvita föreställningar. Förra året erkände jag att jag hade helt fel om invandringen. Det var invandringskritikerna som hade rätt, jag borde ha lyssnat på dem.

Elise Rydahl menar att hon själv satt i globalisternas klor. De vill ha fri invandring, precis som hon ville i sina unga dagar.

– När jag var ute och motarbetade invandringskritiker blev jag en nyttig idiot i globalismens tjänst.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0