Markus Allard
Markus Allards uppmärksammade "tweet". Bild: Twitter

V-politiker i nytt blåsväder

Publicerad 7 april 2013 kl 15.16

Inrikes.Den vänsterpartistiske lokalpolitikern Markus Allard, riksdagskandidat 2010 och distriktsordförande för Ung Vänster i Örebro, har hamnat i nytt blåsväder efter att ha jämfört Stefan Löfven med Hitler.

Gilla artikeln på Facebook

Utspelet har fått stor uppmärksamhet i både media och sociala medier. Markus Allard är samme politiker som Fria Tider för en månad sedan uppmärksammade ställde sig bakom sexistiska hot och näthat mot bloggerskan Kissie.

V-politiker näthatar känd bloggerska

När Fria Tider kontaktade ungdomsförbundet för en månad sedan ville de inte svara på våra frågor, Vänsterpartiet tog däremot på central nivå avstånd ifrån sexistiska begrepp.

"Jag känner inte till sidan och sammanhanget, men Vänsterpartiet ställer sig inte bakom sexistiska begrepp", skrev Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler i ett mail.

Lördagens twittrande kom som reaktion på Stefan Löfvens installationstal på Socialdemokraternas kongress i torsdags. Ett utdrag ur talet, som kan läsas i sin helhet här, löd.

"Vi socialdemokrater har samlat forskare och företrädare för företag och fackförbund och påbörjat detta arbete. Jag vill utveckla det vidare. Jag vill se till att genomföra det i regeringsställning. Jag vill att Sverige ska vara en ledande kraft för att skapa ett globalt handslag mellan arbete och kapital. Vi ska bygga en global ekonomi som kuvar ingen men gynnar alla. Det är socialdemokratisk politik!"

Markus Allard har sagt att han inte tänker be om ursäkt för sitt twittrande och hävdar att tanken om att skapa ett "handslag mellan arbete och kapital" är en korporativistisk tankegång som är typisk för fascismen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fyra döda i bilolycka – film sprids på nätet

Polisen: "Vidrigt." Den som filmade olyckplatsen i Göteborg riskerar fängelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0