Video: Här flippar CNN-profilen ur totalt

Publicerad 14 augusti 2019 kl 08.15

Media. CNN-ankaret Chris Cuomo blev plötsligt helt vansinnig, svor och hotade med våld efter att ha blivit kallad för "Fredo". En video från händelsen har fått stor spridning i USA – och nu hånas vänsterprofilen av Donald Trump.

Gilla artikeln på Facebook

Filmen, som uppges ha spelats in i söndags, visar hur Chris Cuomo helt tappar fattningen när en man kallar honom för "Fredo" – en karaktär i "Gudfadern" som mördas av sin bror Michael Corleone efter att ha svikit maffiafamiljen.

– Det är de jävlarna på högerkanten som kallar mig Fredo. Jag heter Chris Cuomo och jag är ankare på CNN. Fredo är från Gudfadern. Han var den svage brodern, hörs Cuomo säga i klippet.

Vänsterprofilen påstår vidare att "Fredo" är ett nedsättande öknamn för amerikaner med italiensk bakgrund som han själv, och att det motsvarar "n-ordet" för dem. Han fortsätter sedan med att hota mannen med våld.

– Vill du leka så kan vi för fan leka. Jag ska förstöra din skit. Jag ska kasta ner dig för den här trappan som en jävla idiot, vrålar Chris Cuomo.

Klippet har fått stort genomslag i sociala medier i USA. En av dem som tar tillfället i akt att håna Chris Cuomo är Donald Trump. Presidenten anknyter till det aktuella förslaget att införa ett system med "röda flaggor" för att inskränka vissa individers rätt att bära vapen.

"Skulle Chris Cuomo få en röd flagga med tanke på hans senaste utbrott? Snuskigt språkbruk och en fullkomlig brist på kontroll. Han borde inte tillåtas att ha något vapen alls. Han är knäpp!" twittrar Trump.

CNN:s talesperson Matt Dornic säger enligt Breitbart att det vänsterliberala mediebolaget "helt och hållet" stöttar Chris Cuomos agerande.

"Chris Cuomo försvarade sig när han blev verbalt attackerad med etniska skällsord", skriver Dornic enligt Breitbart News.

Breitbart rapporterar vidare att Cuomo själv hänvisade till sig själv som Fredo i en radiointervju år 2010.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Tankebrott förhindras genom implicita ledtrådar i de begrepp som används.0 

Mer från Media

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Death metal-version av Gretas tal tar nätet med storm. "Skräckinjagande" musikvideon får miljontals visningar.0 

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0