Video: Här flippar CNN-profilen ur totalt

Publicerad 14 augusti 2019 kl 08.15

Media. CNN-ankaret Chris Cuomo blev plötsligt helt vansinnig, svor och hotade med våld efter att ha blivit kallad för "Fredo". En video från händelsen har fått stor spridning i USA – och nu hånas vänsterprofilen av Donald Trump.

Gilla artikeln på Facebook

Filmen, som uppges ha spelats in i söndags, visar hur Chris Cuomo helt tappar fattningen när en man kallar honom för "Fredo" – en karaktär i "Gudfadern" som mördas av sin bror Michael Corleone efter att ha svikit maffiafamiljen.

– Det är de jävlarna på högerkanten som kallar mig Fredo. Jag heter Chris Cuomo och jag är ankare på CNN. Fredo är från Gudfadern. Han var den svage brodern, hörs Cuomo säga i klippet.

Vänsterprofilen påstår vidare att "Fredo" är ett nedsättande öknamn för amerikaner med italiensk bakgrund som han själv, och att det motsvarar "n-ordet" för dem. Han fortsätter sedan med att hota mannen med våld.

– Vill du leka så kan vi för fan leka. Jag ska förstöra din skit. Jag ska kasta ner dig för den här trappan som en jävla idiot, vrålar Chris Cuomo.

Klippet har fått stort genomslag i sociala medier i USA. En av dem som tar tillfället i akt att håna Chris Cuomo är Donald Trump. Presidenten anknyter till det aktuella förslaget att införa ett system med "röda flaggor" för att inskränka vissa individers rätt att bära vapen.

"Skulle Chris Cuomo få en röd flagga med tanke på hans senaste utbrott? Snuskigt språkbruk och en fullkomlig brist på kontroll. Han borde inte tillåtas att ha något vapen alls. Han är knäpp!" twittrar Trump.

CNN:s talesperson Matt Dornic säger enligt Breitbart att det vänsterliberala mediebolaget "helt och hållet" stöttar Chris Cuomos agerande.

"Chris Cuomo försvarade sig när han blev verbalt attackerad med etniska skällsord", skriver Dornic enligt Breitbart News.

Breitbart rapporterar vidare att Cuomo själv hänvisade till sig själv som Fredo i en radiointervju år 2010.


Video: Vrålar om Allah. Kvinnorna fick gå för sig under muslimernas maffiga maktdemonstration på Malmös gator.0 Plus

Svenska ungdomar utsattes för glåpord vid McDonalds. Flickan som gav svar på tal dömd för att ha "förolämpat" den 29-årige invandraren.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bekräftat coronafall i Göteborg

Har smittats i Italien. Kontaktspårning har påbörjats.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Inreseförbud mot Kina ansågs strida mot "europeiska värderingar". Nu kommer politikernas beslut kosta tusentals – kanske hundratusentals – européer livet.0 

Vetenskap

Superteleskopet fångar stjärnornas krig. Astronomer följer 700 år gammal galaktisk dödskamp.0 Plus

Forskning: Kontantfria butiker kan leda till samhällskaos. Inte förberedda när betalsystemen kraschar.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0