" /> " /> " />
Räddningstjänsten rycker ut för att släcka en anlagd bilbrand

Farlig bilbrand släcktes i tid

Publicerad 23 februari 2012 kl 01.59

Inrikes.En bil stacks i brand i Stockholmsförorten Alby natten till tisdagen, bara några meter ifrån bostadshus där flera familjer låg och sov. Men någon upptäckte branden och räddningstjänsten hann fram i tid.

Gilla artikeln på Facebook

En personbil stacks i brand bland höghusen i Stockholmsförorten Alby strax efter midnatt natten till tisdagen tidigare i veckan. Den explosionsartade branden väckte flera boende i området.

Räddningstjänsten hann släcka branden innan den hunnit sprida sig till andra bilar eller närliggande byggnader. Branden begränsades till den utbrända bilen och inga människor kom till skada.

Anlagda bilbränder har blivit ett allt vanligare fenomen de senaste åren, i synnerhet i invandrartäta miljonprogramsområden. Ungdomsgäng med mångetnisk bakgrund använder sig av hemtillverkade brandbomber för att tända eld på de boendes bilar. För många familjer innebär det en ekonomisk katastrof att se familjebilen slukas av lågorna då många av dem inte har råd med mer än trafikförsäkring.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.