Anmälde att han överfallits av invandrare – misshandlades av polisen

Publicerad 9 augusti 2012 kl 06.01

Inrikes.När 22-årige Tony Nordén skulle polisanmäla att han överfallits av invandrare fick en av poliserna ett raseriutbrott. Tony misshandlades, slets i håret och släpades med till en fyllecell.

Gilla artikeln på Facebook

Tony var på väg hem till sin flickväns lägenhet i Gävle när han plötsligt överfölls av ett ett gäng bestående av invandrartjejer. Han lyckades ta sig därifrån och ringde polisen när han kom hem till flickvännen.

Det var när polisen kom till lägenheten för att upprätta en anmälan som helvetet brakade löst på allvar. När Tony berättade att det var invandrare som angripit honom fick polisen "något svart i blicken".

– Han frågade om jag var skriven i lägenheten. Men det är jag inte. Då tog han tag i mitt hår och drog ut mig i trapphuset och satte på mig handfängsel, berättar Tony för Aftonbladet.

Poliserna drog sedan våldsamt med sig Tony till häktet för att slänga honom i fyllecell.

– Den aggressive polisen drog mig i håret och höll ett knä eller armbåge i ryggen på mig där jag låg i bilen de två milen till Sandviken. Det gjorde ont och var fruktansvärt kränkande. Jag bad att få blåsa i alkotest för att visa att jag inte var speciellt berusad.

– Sånt sysslar inte vi med, svarade poliserna.

Även flickvännen, Alexandra Englund-Frisk, 24, blev misshandlad av de antirasistiska poliserna.

– Jag försökte ju få poliserna att låta bli Tony. Vi är ju ett par och han skulle ju sova hos mig. Men de lyssnade inte. Istället fick jag höra att de skulle bli än värre för Tony om jag inte slutade att ifrågasätta. Men Tony hade inte gjort något. Han var ju brottsoffret, säger Alexandra till Aftonbladet.

Båda har fått sina skador dokumenterade på sjukhuset.

Det var i centrala Gävle som ett muslimskt tjejgäng hade gått till attack mot Tony. Det var hans beskrivning av händelsen som fick den antirasistiska polisen att se rött och gå till attack.

– Poliserna kom snabbt, tog i hand och hälsade och ville veta vad som hänt. Jag berättade om attacken. En av tjejerna hade slöja så jag slängde ur mig att ”det är för jäkligt om man ska bli påhoppad av muslimer på stan”.

Enligt Gävlepolisen har en internutredning om det inträffade inletts.

– Jag kommer omgående att lämna över ärendet till polisens internutredare i Stockholm och varken kan eller ska kommentera händelsen vidare i nuläget, säger kommissarie Glen Hillman vid Gävleborgspolisen till Aftonbladet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.