Gratis busskort till asylsökare
Spårvagn i Göteborg och det aktuella informationsbladet.

Asylsökare hotade busschaufförer – belönades med gratis busskort

Publicerad 15 augusti 2015 kl 17.32

Inrikes. När asylsökare på asylboendet i Rävlanda utanför Göteborg hotade Västtrafiks busschaufförer, eftersom de inte ville betala för att åka buss, valde det landstingsägda kollaktivtrafikbolaget att dela ut gratis busskort till asylsökarna.
– Vi hade problem i juni där våra förare hamnade i kläm, säger Västtrafiks presstalesman Lena Jovén till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Hotfulla asylsökare har varit ett växande bekymmer för Västtrafiks busschaufförer under sommaren. I sociala medier har de senaste dagarna en bild cirkulerat som uppges föreställa ett informationsblad som informerar om att asylsökarna framöver ska få åka gratis för att man ska slippa hoten.

Västtrafiks presstalesman Lena Jovén bekräftar för Fria Tider att bilden på informationsladet är autentisk och berättar även om bakgrunden till beslutet med gratiskorten för asylsökarna.

– Vi hade problem i juni där våra förare hamnade i kläm när man hade resenärer som ville resa med men som inte hade några färdbevis, säger hon till Fria Tider.

– Vi har haft kontakter med Migrationsverket, men vi har inte hittat någon permanent lösning på hur man ska lösa det här. Och för att inte våra förare skulle hamna i kläm under tiden så valde vi att göra den här lösningen där vi har delat ut gästkort i två perioder, dels under juli och sedan under augusti. Vi kommer att ha ett nytt möte med Migrationsverket nu om ett par veckor, så vi hoppas vi ska hitta en permanent lösning på det här.

Vill du läsa hela artikeln? Teckna en prenumeration på Fria Tider Plus här!

Är du redan Plus-kund? Gå vidare till hela artikeln här.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Åkessons plan: "Avsätta Löfven – en gång för alla"

Höll sommartal i Sölvesborg. SD-ledarens uppmaning till regeringen: "Det är dags att ni ställer er på rätt sida av historien."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.