Konflikten Israel-Palestina

Attacken mot Nikki Haley: "Du stödjer folkmord och terrorism!"

Publicerad 24 maj 2018 kl 15.35

Utrikes. Det var inget varmt välkomnande som väntade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley när hon i veckan besökte University of Houston. Hon anklagades för folkmord och terrorism för sitt villkorslösa stöd till Israel.

Gilla artikeln på Facebook

"Folkmord" är vad Israel med stöd av USA bedriver mot palestinierna.

De menade i varje fall en del av studenterna som mötte USA:s FN-ambassadör Nikki Haley under hennes besök vid University of Houston.

Haley började tala om USA:s "mycket upptagna" utrikespolitik de senaste veckorna, men avbröts då av minst sagt upprörda röster

– Nikki Haley, du har blod på dina händer!, ropade en mansröst som syftade på blodbadet i Gaza där 12.600 palestinier skadades och över 100 dödades av den israeliska militären samtidigt som en israelisk soldat skadades lindrigt.

– Du fortsätter stödja folkmordet på en ursprungsbefolkning! Du är medhjälpare till terrorister och kolonisatörer!, fortsatte den unge mannen till en applåderande publik.

Flera personer började sedan skandera en ramsa:

– Nikki Haley, förstår du inte? Du är på en mordvåg! Nikki Haley, du kan inte gömma dig! Du står bakom folkmord! Befria Palestina!

Israel har i sin tur anklagat många av Gaza-demonstranterna för att vara terrorister, då de visat sig vara sympatisörer till folkvalda Hamas, som Israel hjälpte till att skapa för att motverka den mer sekulära och populära PLO-rörelsen, och som idag av vissa länder klassas som en terrorgrupp. Enligt den amerikansk-judiske historikern och journalisten Max Blumenthal tog våldet mellan Hamas och Israel fart efter att den judiske terroristen Baruch Goldstein massakrerade 29 palestinier i Ibrahimimoskén i Hebron på Västbanken 1994. Enligt Blumenthal ska Hamas ett tiotal år senare, bland annat på grund av den "moraliska katastrofen", ha avstått från självmordsattacker och övergått till att vara mer av en mer militär gerillagrupp riktad mot den israeliska armén, något som enligt honom ska ha visat sig under Gazakriget 2014, där 2.000 palestinier dödades och ett 60-tal israeliska soldater dödades.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Forskarna själva chockade av resultatet. Åldrandet bromsades inte bara – försökspersonernas kroppar blev flera år "yngre".0 Plus

Börjar gallskrika: "Snälla skjut mig inte!" Manlig kollega reagerar blixtsnabbt – och kommer till undsättning.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Kinas köttmarknader öppna igen – fortsätter sälja fladdermöss

Firar sin "seger" över corona. Samtidigt som tusentals européer nu dagligen dör av Kinaviruset.0 

Ekonominyheter

Ansöker om rekonstruktion. 1.000 anställda berörs om bolaget går omkull.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.