Demonstration utanför Fittja moské idag.
© Björn Bergman

Bilder ifrån dagens demonstrationer utanför Fittja moské

Publicerad 10 maj 2013 kl 23.43

Inrikes.Det hölls demonstrationer idag utanför Fittja moské, både i protest emot och till stöd för böneutrop.

Gilla artikeln på Facebook

Vänsterextremisterna tycks dock ha hållit sig hemma idag efter att man insett att demonstrationen emot böneutrop inte arrangerades av "nazister". Under torsdagen togs ett så kallat Facebook-event bort som manade till en motdemonstration.

”Nassarna kanske är knäpptysta eller så kanske de troende själva leder talkörerna. Ett och annat allahu akbar skulle ju också va trevligt att reta nazisterna med”, stod bland annat att läsa på Facebooksidan innan den försvann.

Enligt fotograf Björn Bergman, som var på plats för att dokumentera demonstrationerna, var det mellan 200-300 som demonstrerade till stöd för böneutrop medan 15-20 dök upp för att protestera emot dem. Enligt honom var det ännu "100% lugnt" när han åkte därifrån tio minuter efter att böneutropet hållits.

Mellan 50-60 poliser uppges ha varit på plats. Böneutropsmotståndarna störde böneutropet genom att hålla tal från sina högtalare under hela tiden böneutropet pågick. Bergman säger även att böneutropet hölls på en "förvånansvärt låg volym".

Det var Gruppen för ett gemensamt samhälle som anordnade demonstrationen emot böneutrop, ledd av exiliraniern Karim Shamohammadi.

Bilder från demonstrationen i protest EMOT böneutrop

© Björn Bergman

© Björn Bergman

© Björn Bergman

Bilder från demonstrationen till stöd FÖR böneutrop

© Björn Bergman

© Björn Bergman

© Björn Bergman

© Björn Bergman

© Björn Bergman

Se även
Förvirring kring demonstration emot böneutrop
Karim: Vänster­extremisterna fattar inte vad de håller på med

Fler bilder från demonstrationerna
Photo2be.com


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.