Chartrar stort skepp för att skicka tillbaka invandrarna till Afrika

Publicerad 15 juli 2017 kl 14.01

Utrikes. Gruppen Defend Europe har chartrat en stor båt och satt segel mot Medelhavet. Syftet är att förhindra migranter från att ta sig över till Europa. Båten ska istället köra tillbaka afrikanerna till Afrika, skriver Deutsche Welle.

Gilla artikeln på Facebook

Europeiska medlemmar i den så kallade identitära rörelsen har chartrat ett stort skepp, "C-Star", som ska segla till Medelhavet för att "skydda Europas gränser" och köra tillbaka invandrarna till Afrika.

Gruppen, som kallar sig Defend Europe, har under en månads tid samlat in över 87.000 euro för det så kallade sök- och räddningsuppdraget.

Med sitt 40 meter långa fartyg ska de leta upp människosmugglarnas båtar innan vänsterliberala frivilligorganisationer hittar dem och sedan skicka tillbaka invandrarna till Libyens kust.

"Vårt mål är att träda in där våra politiker misslyckats och göra vad som är nödvändigt för att stoppa den dödliga illegala invandringen till Europa", säger gruppen.

Idén uppstod efter att det avslöjats att västerländska frivilligorganisationer samarbetar med människosmugglarna på Medelhavet. Organisationerna hämta upp migranterna precis utanför Libyens kust och kör dem sedan till Italien. Detta vill Defend Europe stoppa.

"Vi kommer att erbjuda den libyska kustbevakningen vårt stöd. Vi kommer såklart rädda alla som vi kan om vi får en SOS-signal, men vi kommer se till att de förs tillbaka till Afrika", säger man.

Defend Europe säger också att man kommer sänka alla övergivna migrantbåtar för att förhindra människosmugglarna från att samla upp och återanvända dem.

Båten har redan satt segel från Djibouti.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

KD minskar med 4,4 procentenheter

Nere på 7 procent. Invandringsfrågan pekas ut som förklaring.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.