Bashiri Sahabu började angripa nya flickor på bussar direkt efter att han blev villkorligt frigiven i oktober.

Döms för nya sexattacker mot flickor – för tredje gången på ett och ett halvt år

Publicerad 2 januari 2019 kl 17.07

Inrikes. Afrikanen Bashiri Sahabu, 28, gör sig gång på gång skyldig till sexuella attacker mot flickor och kvinnor i kollektivtrafiken. Nu döms han för nya sexbrott och för rånförsök mot en endast elvaårig flicka – men får som vanligt ett lågt straff och slipper utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Bashiri Sahabu är medborgare i Burundi och har gjort sig skylidig till ett mycket stort antal sexualbrott och andra brott i Sverige.

Han uppmärksammades för ett år sedan när han dömdes för att ha utsatt en ung flicka för sexterror i tunnelbanan i centrala Stockholm. Flickan var på väg hem från skolan när afrikanen slog henne i huvudet och jagade henne genom vagnen. Av en ren slump kunde flickan räddas av ett par uppmärksamma civilpoliser. 

Ett halvår tidigare dömdes han för att tillsammans med en annan afrikan för flera sexuella ofredanden mot kvinnor och flickor i Stockholm och Uppsala. Det yngsta offret var endast 11 år och angreps sexuellt när hon satt på en bänk tillsammans med sin farmor inne på Stockholms centralstation.

Efterson Bashiri Sahabu, som tidigare även är dömd för våldtäktsförsök, alltid kommer undan med mycket låga straff och slipper utvisning kan han snabbt återuppta sexbrottsligheten efter varje kort fängelsevisit.

Han frigavs senast den 3 oktober 2018 och började direkt angripa nya kvinnor och unga flickor på bussar. Den ena flickan var 14 år när han satte sig bredvid henne och började tafsa på henne på en buss mellan Åsa och Kungsbacka i mitten av oktober.

Ett annat offer var en 11-årig flicka som 28-åringen försökte råna ombord på samma buss.

– Ge mig mobilen annars slår jag dig, sade han till flickan, som dock lyckades knuffa undan afrikanen från sätet efter att ha skrikit: "Nej du får inte min mobil!"

Bashiri Sahabu döms nu, denna gång av Varbergs tingsrätt, för två fall av sexuella ofredanden, ett fall av ofredande, försök till rån, ringa stöld och ringa narkotikabrott.

Den här gången får han ett lite högre straff än vanligt: 10 månaders fängelse. Det innebär egentligen drygt ett halvårs fängelse eftersom Sverige tillämpar så kallad två tredjedelsfrigivning.

"Med hänsyn till det höga straffvärdet, gärningarnas karaktär och Bashiri Sahabus tidigare brottslighet, är det uteslutet med någon annan påföljd än fängelse. Det kan konstateras att Bashiri Sahabu återfallit i likartad brottslighet kort tid efter att han senast frigavs från fängelse", skriver Varbergs tingsrätt.


Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ny statistik: Var femte coronapatient på sjukhus avlider

Socialstyrelsen presenterar coronasiffror. Långa vårdtider för patienter – mediantiden 20 dygn på IVA.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.